Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Αφοσιωμένη στην αντικομμουνιστική της εκστρατεία

Μια ακό­μα αντι­κομ­μου­νι­στι­κή φιέ­στα διορ­γα­νώ­νει σήμε­ρα στο Ταλίν η κυβέρ­νη­ση της Εσθο­νί­ας, «τιμώ­ντας» την 23η Αυγού­στου, που στο πλαί­σιο της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής εκστρα­τεί­ας της ΕΕ και της βρώ­μι­κης επι­χεί­ρη­σης ταύ­τι­σης του κομ­μου­νι­σμού με το φασι­σμό — ναζι­σμό έχει ανα­κη­ρυ­χθεί σε «Ευρω­παϊ­κή Ημέ­ρα Μνή­μης για τα θύμα­τα των ολο­κλη­ρω­τι­κών καθεστώτων»!

Μάλι­στα, χτες με κοι­νή τους δήλω­ση, ο αντι­πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν Φ. Τίμερ­μανς και η επί­τρο­πος Β. Γιού­ρο­βα απέ­τι­σαν «φόρο τιμής στα θύμα­τα όλων των ολο­κλη­ρω­τι­κών καθε­στώ­των», παρου­σιά­ζο­ντας τον αντι­κομ­μου­νι­σμό ως «καθή­κον» απέ­να­ντι στη μνή­μη τους και ανα­μα­σώ­ντας τα ανι­στό­ρη­τα κατα­σκευά­σμα­τα για το σύμ­φω­νο Μολό­τοφ — Ρίμπε­ντροπ και τις υπό­λοι­πες προ­πα­γαν­δι­στι­κές αθλιό­τη­τες της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ένωσης.

«Δια­φυ­λάσ­σο­ντας και μετα­δί­δο­ντας τη μνή­μη των φρι­κα­λε­ο­τή­των του παρελ­θό­ντος στην επό­με­νη γενιά των Ευρω­παί­ων, εμβο­λια­ζό­μα­στε απέ­να­ντι σ’ αυτές έτσι ώστε να μην τις επα­να­λά­βου­με», ανα­φέ­ρουν, την ώρα που σε μια σει­ρά κρά­τη — μέλη της ΕΕ οι συνερ­γά­τες των ναζί απο­λαμ­βά­νουν «τιμές και δόξες».

Μία απ’ αυτές τις χώρες είναι και η Εσθο­νία, όπου οι διορ­γα­νω­τές της σημε­ρι­νής αντι­κομ­μου­νι­στι­κής εκδή­λω­σης — το υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης και το Ινστι­τού­το Ιστο­ρι­κής Μνή­μης — ομο­λο­γούν ότι «η εκδή­λω­ση θα επι­κε­ντρω­θεί πρώ­τα και κύρια στη διε­ρεύ­νη­ση των εγκλη­μά­των των κομ­μου­νι­στι­κών καθε­στώ­των και στην ανά­μνη­ση των θυμά­των τους»!

Η φετι­νή φιέ­στα δεν έχει την επι­ση­μό­τη­τα της περ­σι­νής, όταν η Εσθο­νία, όπου τιμώ­νται οι συνερ­γά­τες των ναζί, ασκού­σε την προ­ε­δρία της ΕΕ, αλλά έχουν κλη­θεί για να …μετα­λα­μπα­δεύ­σουν τον αντι­κομ­μου­νι­στι­κό σκο­τα­δι­σμό τους πρέ­σβεις κρα­τών — μελών της ΕΕ και καθη­γη­τές Πανε­πι­στη­μί­ων από τη Βρε­τα­νία, την Ισλαν­δία (για πρώ­τη φορά) και τον Κανα­δά, καθώς και ξεσκο­λι­σμέ­νοι αντι­κομ­μου­νι­στές όπως ο γνω­στός Λίμπλαντ, εμπνευ­στής του «αντι­κομ­μου­νι­στι­κού μνη­μο­νί­ου» της ΕΕ του 2005, που στην περ­σι­νή Σύνο­δο είχε απο­γειώ­σει την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή αθλιό­τη­τα σε νέα ύψη, ταυ­τί­ζο­ντας «Το Κεφά­λαιο» του Κ. Μαρξ με το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ.

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή σύνα­ξη έχει στό­χο την κατα­συ­κο­φά­ντη­ση του σοσια­λι­σμού και των πρω­τό­γνω­ρων κατα­κτή­σε­ών του για τους εργα­ζό­με­νους, την παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας, την απα­ρά­δε­κτη και ανι­στό­ρη­τη εξί­σω­ση του κομ­μου­νι­σμού με το τέρας του φασι­σμού και τις θηριω­δί­ες του, και τελι­κά κατα­λή­γει στο «ξέπλυ­μα» του φασι­σμού. Γι’ αυτό άλλω­στε, την ώρα που διώ­κο­νται και κατα­δι­κά­ζο­νται οι κομ­μου­νι­στές, που απα­γο­ρεύ­ο­νται ΚΚ σε σει­ρά χωρών της ΕΕ, την ίδια στιγ­μή απο­δί­δο­νται τιμές και δίνο­νται συντά­ξεις σε συνερ­γά­τες των ναζί και στους πολι­τι­κούς τους απογόνους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο