Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευχές του Δ. Κουτσούμπα στους μαθητές για καλή σχολική χρονιά

«Καλή σχο­λι­κή χρο­νιά στους μαθη­τές και καλή επι­τυ­χία στον αγώ­να για την κατά­κτη­ση της γνώ­σης, για να μπο­ρούν ελεύ­θε­ρα να δημιουρ­γούν» εύχε­ται ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, για την έναρ­ξη της νέας σχο­λι­κής χρονιάς.

«Είμα­στε δίπλα στους γονείς, παρό­ντες στη μάχη για να πάρουν τα παι­διά όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρα μορ­φω­τι­κά εφό­δια. Θέλου­με να τα δού­με να προ­ο­δεύ­ουν, να χαί­ρο­νται τη ζωή. Είμα­στε δίπλα στους εκπαι­δευ­τι­κούς που τιμούν το λει­τούρ­γη­μα τους, που βλέ­πουν στις παι­δι­κές και νεα­νι­κές ψυχές τη δυνα­τό­τη­τα για μια καλύ­τε­ρη ανθρω­πό­τη­τα και εργά­ζο­νται γι’ αυτό, κόντρα στις αντι­ξο­ό­τη­τες» ανα­φέ­ρει στη δήλω­σή του ο κ. Κουτσούμπας.

Κάνει λόγο για «αδιέ­ξο­δα που βιώ­νει η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και τα παι­διά της», τονί­ζει ότι «υπάρ­χει λύση και η πρό­τα­ση του ΚΚΕ απα­ντά­ει ορι­στι­κά σ’ αυτά τα προ­βλή­µα­τα» και εξη­γεί: «λύνει την αντί­θε­ση ανά­με­σα στις σύγ­χρο­νες δυνα­τό­τη­τες της επο­χής µας και τη µιζέ­ρια που εισπράτ­του­με στην εκπαί­δευ­ση, για­τί βάζει τέλος στην κοι­νω­νία της εκμε­τάλ­λευ­σης και μια µόρ­φω­ση που κατα­ντά εμπό­ρευ­μα και κοι­τά­ει τους γονείς στην τσέ­πη. Ο δρό­μος για το σήμε­ρα και το αύριο υπάρ­χει, είναι ο δρό­μος του συλ­λο­γι­κού αγώ­να για να κατα­κτή­σου­με όλα όσα µας ανήκουν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο