Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευχαριστήρια επιστολή στο ΚΚΕ από την εθνοσυνέλευση της Κούβας

Με επι­στο­λή της η αντι­πρό­ε­δρος της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης της Λαϊ­κής Εξου­σί­ας της Κού­βας, Ανα Μαρί Ματσά­δο, προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, εκφρά­ζει τις ευχα­ρι­στί­ες του Σώμα­τος για τη στή­ρι­ξη του ΚΚΕ στην υπο­ψη­φιό­τη­τα των διε­θνι­στών για­τρών της Κού­βας για το Βρα­βείο Νόμπελ Ειρή­νης 2021.Asamblea nacional Cuba

Στην επι­στο­λή σημειώνει:
«Γνω­ρί­ζου­με τη στή­ρι­ξη από την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ για την απο­νο­μή του Νόμπελ Ειρή­νης 2021 στη Διε­θνή Μπρι­γά­δα των Κου­βα­νών Για­τρών, ενά­ντια στις φυσι­κές κατα­στρο­φές και σοβα­ρές επι­δη­μί­ες “Χέν­ρι Ρίιβ”, ως ανα­γνώ­ρι­ση της ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας που προ­σφέ­ρει σε θύμα­τα τέτοιων κατα­στρο­φών σε πολ­λές χώρες του κόσμου.

Παρά τη γενο­κτο­νι­κή πολι­τι­κή του απο­κλει­σμού που επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ, η οποία κλι­μα­κώ­θη­κε ακό­μα περισ­σό­τε­ρο εν μέσω παν­δη­μί­ας, η Κού­βα έχει δια­τρα­νώ­σει τη θέλη­σή της να βοη­θή­σει όποιον της το ζητή­σει, με την παρου­σία και την εμπει­ρία των επαγ­γελ­μα­τιών της, που είναι όχι μόνο υψη­λά ειδι­κευ­μέ­νοι, αλλά έχουν απο­δε­δειγ­μέ­να επι­δεί­ξει υψη­λές ανθρώ­πι­νες αξί­ες και πνεύ­μα αυτο­θυ­σί­ας για τη διά­σω­ση ζωών.

Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve Νόμπελ ΝΑΙ εμπάργκο ΟΧΙ

Σήμε­ρα όσο ποτέ είναι απα­ραί­τη­το να δια­τη­ρή­σου­με την αλλη­λεγ­γύη, τη συνερ­γα­σία ανά­με­σα στις χώρες για να αντι­με­τω­πί­σου­με με ανθρώ­πι­νους και υλι­κούς πόρους αυτή τη σοβα­ρή παν­δη­μία. Ο λαός μας, η κυβέρ­νη­σή μας έχουν πλή­ρη συνεί­δη­ση της αξί­ας να συνε­χί­σου­με να συμ­βάλ­λου­με όπου κρί­νε­ται απαραίτητο.

Εν ονό­μα­τι του προ­έ­δρου της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης, των βου­λευ­τών που την συγκρο­τού­με και του λαού μας, επα­να­λαμ­βά­νω τις ευχα­ρι­στί­ες μας για την ανα­γνώ­ρι­ση εκ μέρους σας της προ­σφο­ράς της Διε­θνούς Μπρι­γά­δας Κου­βα­νών Για­τρών “Χέν­ρι Ρίιβ”.

Με την ευκαι­ρία εκφρά­ζου­με επί­σης την ευγνω­μο­σύ­νη μας για­τί κατα­δι­κά­ζε­τε τον εγκλη­μα­τι­κό αμε­ρι­κα­νι­κό απο­κλει­σμό ενά­ντια στον λαό μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο