Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Eφημερίδα «ΖΩ2»: 3έλιδος απολογισμός της ΛΣ Καισαριανής στη διοίκηση του Δήμου

Στο τελευ­ταίο τεύ­χος της τοπι­κής εφη­με­ρί­δας «ΖΩ2» δημο­σιεύ­ε­ται 3έλιδος απο­λο­γι­σμός της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Και­σα­ρια­νής στη διοί­κη­ση του Δήμου την προη­γού­με­νη πενταετία.

Σύντο­μο απο­λο­γι­σμό της θητεί­ας της κάνει η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Και­σα­ρια­νής, με ειδι­κή έκδο­ση που «ανα­πα­ρά­γει» στο χώρο που ακο­λου­θεί η εφη­με­ρί­δα μας, προ­κει­μέ­νου- όπως τονί­ζει- να έχει ο λαός της πόλης μια ολο­κλη­ρω­μέ­νη εικό­να όλων όσων κερ­δή­θη­καν, κρα­τώ­ντας ψηλά τον πήχη των απαι­τή­σε­ών του.

Άλλω­στε δεν είναι η πρώ­τη φορά που κάνει δημό­σιο απο­λο­γι­σμό. Όπως σημειώ­νει στο μήνυ­μά του ο πρώ­ην δήμαρ­χος Ηλί­ας Στα­μέ­λος, από την πρώ­τη μέρα στη διοί­κη­ση του Δήμου έγι­νε μεγά­λη προ­σπά­θεια για την ολό­πλευ­ρη ενη­μέ­ρω­ση και κινη­το­ποί­η­ση του λαού της πόλης και των συλ­λο­γι­κών του φορέ­ων στα μεγά­λα και μικρό­τε­ρα προβλήματα.

  • Έγιναν 4 ετήσιες απολογιστικές γενικές συνελεύσεις, σε ανοιχτά δημοτικά συμβούλια και τοπικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές, σε εκατοντάδες εξορμήσεις.

«Τα 5 χρό­νια που προη­γή­θη­καν στη διοί­κη­ση του Δήμου Και­σα­ρια­νής, μεί­να­με πιστοί στις πολι­τι­κές αρχές και στό­χους που δεσμευ­τή­κα­με εξ’ αρχής. Κινη­θή­κα­με με άξο­να τις ανά­γκες και τις προ­τε­ραιό­τη­τες των εργα­ζό­με­νων και της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στο δήμο μας, τη διεκ­δί­κη­ση της ζωής που τους αξίζει.

Βρε­θή­κα­με έτσι αντι­κει­με­νι­κά στην αντι­πο­λί­τευ­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής που συνε­χί­στη­κε ακά­θε­κτα το διά­στη­μα αυτό, με νέα μνη­μό­νια και αντι­λαϊ­κά μέτρα, με συνέ­χι­ση των περι­κο­πών στη χρη­μα­το­δό­τη­ση των ΟΤΑ και της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων και ταυ­τό­χρο­να με προ­ώ­θη­ση της μετα­τρο­πής των δήμων σε φοροει­σπρα­κτι­κό μηχα­νι­σμό και μέσο άλω­σης της δημό­σιας περιου­σί­ας και των εργα­σια­κών σχέσεων.

Σε αυτούς τους σχε­δια­σμούς στα­θή­κα­με εμπόδιο:

  • Κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός, καμία κατά­σχε­ση λογα­ρια­σμού δεν προ­χώ­ρη­σε από το Δήμο Και­σα­ρια­νής και τις υπη­ρε­σί­ες του.
  • Αρνη­θή­κα­με τη διά­θε­ση των απο­θε­μα­τι­κών του Δήμου για τις ανά­γκες των τρα­πε­ζών και την εκχώ­ρη­ση της δημο­τι­κής περιου­σί­ας στο Υπερταμείο.
  • Δεν υπο­σχε­θή­κα­με “μαγι­κές λύσει­ςαλ­λά με πολ­λή δου­λειά παρά τις ελλεί­ψεις και τις αδυ­να­μί­ες που μπο­ρεί να είχα­με, αλλά­ξα­με την συνο­λι­κή κατά­στα­ση του Δήμου που γονά­τι­ζε κάτω από τα χρέη, τον υψη­λό δανει­σμό και την εγκα­τά­λει­ψη των δημό­σιων υπο­δο­μών, χωρίς να επι­βα­ρύ­νου­με τους δημότες.
  • Τιμή­σα­με το συμ­βο­λι­σμό, την ιστο­ρία και την αγω­νι­στι­κή παρά­δο­ση της Και­σα­ρια­νής, ολο­κλη­ρώ­νο­ντας τον αγώ­να δεκα­ε­τιών των κατοί­κων της πόλης μας, για να περιέλ­θει ορι­στι­κά το πάρ­κο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου στο λαό
  • και τις ανά­γκες του και να ξερι­ζω­θεί η Σκο­πευ­τι­κή Εται­ρεία από τον ιερό χώρο.
  • Εγκαι­νιά­σα­με το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης ανα­δει­κνύ­ο­ντας την ιστο­ρία μας στους χιλιά­δες επισκέπτες.
  • Δια­λέ­ξα­με το δρό­μο της διεκ­δί­κη­σης, κερ­δί­ζο­ντας έργα υπο­δο­μής και όχι “βιτρί­νας”, ύψους άνω των 10 εκ. ευρώ, με όρα­μα και αγώ­να, που με αμεί­ω­το ρυθ­μό υπο­στη­ρί­ξα­με μέχρι και την τελευ­ταία ημέ­ρα της
  • θητεί­ας μας.

Το θετι­κό αντί­κτυ­πο της πορεί­ας αυτής ανα­γνω­ρί­ζε­ται από πλα­τιά τμή­μα­τα του λαού της πόλης, άσχε­τα από την επι­λο­γή που έκα­ναν τελι­κά μπρο­στά στην κάλ­πη. Δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί παρά τη στο­χευ­μέ­νη και συχνά χωρίς αρχές, προ­σπά­θεια μεί­ω­σης και δυσφή­μι­σης στην οποία επι­δό­θη­καν οι αντί­πα­λες πολι­τι­κές δυνά­μεις κατά την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο αλλά και στη συνέχεια.

Θα γίνε­ται αισθη­τό και το επό­με­νο διά­στη­μα, μιας και ο Δήμος μας βρί­σκε­ται πλέ­ον σε άλλη κατά­στα­ση από αυτή που παρα­λά­βα­με, με εξα­σφα­λι­σμέ­νες παρο­χές και επί­πε­δο λει­τουρ­γί­ας, καθώς και πλή­θος έργα και δρά­σεις που είναι ήδη δρο­μο­λο­γη­μέ­να και βελ­τιώ­νουν κυριο­λε­κτι­κά κάθε πτυ­χή της ζωής της πόλης.

Στην πορεία αυτή βρή­κα­με δίπλα μας τη στή­ρι­ξη και την προ­σφο­ρά των εργα­ζό­με­νων του Δήμου, χωρίς την οποία τίπο­τα απ’ όσα προ­χώ­ρη­σαν δεν θα είχε γίνει εφι­κτό.

Αντί­στοι­χα με κάθε ευκαι­ρία στη­ρί­ξα­με τους αγώ­νες τους για στα­θε­ρή εργα­σία με δικαιώ­μα­τα, στη­ρί­ξα­με και εμπι­στευ­τή­κα­με τη λει­τουρ­γία των υπη­ρε­σιών του Δήμου.

Ευχα­ρι­στού­με από καρ­διάς όλους τους Και­σα­ρια­νιώ­τες και τις Και­σα­ρια­νιώ­τισ­σες, τους αθλη­τι­κούς, πολι­τι­στι­κούς και εθνι­κο­το­πι­κούς συλ­λό­γους, τα μέλη της Εθε­λο­ντι­κής Δασο­προ­στα­σί­ας Δήμου Και­σα­ρια­νης, την Εθε­λο­ντι­κή Ομά­δα του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου, τα σχο­λεία της πόλης μας, τους συλ­λό­γους Διδα­σκό­ντων και Γονέ­ων, τους μαθη­τές, για τη την ενερ­γη­τι­κή συμ­με­το­χή τους στις διεκ­δι­κή­σεις και στα δρώ­με­να του Δήμος μας, αυτά τα χρόνια. 

Οι δεσμοί εμπιστοσύνης και οι μάχες που δώσαμε με πολιτική συνέπεια και ειλικρίνεια, αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Οι 8 εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», του ψηφο­δελ­τί­ου του ΚΚΕ στην Και­σα­ρια­νή θα συνε­χί­σου­με στην ίδια πορεία, ως αντι­πο­λί­τευ­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, των ελα­στι­κών σχέ­σε­ων εργα­σί­ας και του ξεπου­λή­μα­τος της δημό­σιας περιουσίας.

Αρω­γοί στην ανά­πτυ­ξη της πάλης του λαού και την επό­με­νη μέρα, η οποία θα είναι κρίσιμη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Ο Δήμαρ­χος Καισαριανής
Ηλί­ας Στα­μέ­λος, 27/8/2019

Καισαριανής Ζω2 1

(ανα­λυ­τι­κά)
9 Μάη 2016:
Εγκαι­νιά­σα­με το μονα­δι­κό στη χώρα Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης στην καρ­διά του «Θυσια­στη­ρί­ου της Λευ­τε­ριάς», όπου έδω­σαν τη ζωή τους 750 αγω­νι­στές του λαού, κόντρα στη λήθη, τη δια­στρέ­βλω­ση και τη λαθρο­χει­ρία που προ­σπα­θούν να επι­βά­λουν η ΕΕ και τα σύγ­χρο­να επι­τε­λεία της αντί­δρα­σης. 

Έκτο­τε:

  • Συγκε­ντρώ­σα­με και αξιο­ποι­ή­σα­με προ­σω­πι­κά αρχεία απο­γό­νων αγω­νι­στών της Εθνικής
  • Αντί­στα­σης, το αρχείο της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Και­σα­ρια­νής και του ΚΕΜΙΠΟ
  • Κατα­λο­γο­ποι­ή­σα­με και ψηφιο­ποι­ή­σα­με το ιστο­ρι­κό αρχείο
  • Δια­μορ­φώ­σα­με πρό­γραμ­μα εικο­νι­κής περι­ή­γη­σης συνο­λι­κά στον Ιστο­ρι­κό χώρο του
  • Σκο­πευ­τη­ρί­ου
  • Πλαι­σιώ­σα­με το Μου­σείο με νέα εκθέματα.
  • Συνερ­γα­στή­κα­με με το τμή­μα συντή­ρη­σης έργων τέχνης του ΕΠΑΛ Καισαριανής.
  • Ανα­βαθ­μί­σα­με τις ετή­σιες εκδη­λώ­σεις για τον εορ­τα­σμό της Πρω­το­μα­γιάς του 1944.
  • Χιλιά­δες κόσμου έλα­βαν μέρος στα Σου­κα­τζί­δεια, στην ανα­βί­ω­ση της Λαμπα­δη­δρο­μί­ας «Μπλοκ 15 — Σκο­πευ­τή­ριο Και­σα­ρια­νής», στις εκδη­λώ­σεις τιμής και μνή­μης για τους 200 εκτε­λε­σμέ­νους κομ­μου­νι­στές, αλλά και με άλλες, όπως συναυ­λί­ες με τους Ρ. Αντω­νο­πού­λου και Μ. Ανδρου­λι­δά­κη (2015), τους «Υπε­ρα­στι­κούς» (2017), Θεα­τρι­κή παρά­στα­ση «Αθη­νά Χατζηε­σμέρ ετών 17» (2016), με τον Βαγ­γέ­λη Κορα­κά­κη (2019), Δημό­σια προ­βο­λή της ται­νί­ας του Π. Βούλ­γα­ρη «Το τελευ­ταίο σημεί­ω­μα» (2018), αλλά και «ανοι­χτό μάθη­μα» Ιστο­ρί­ας: «από τον 1ο στον 2ο Παγκό­σμιο Πόλε­μο», με τον καθη­γη­τή Ιστο­ρί­ας του ΑΠΘ, Γ. Μαρ­γα­ρί­τη (2018).
  • Συνο­λι­κά έως σήμε­ρα το Θυσια­στή­ριο και το Μου­σείο έχουν επι­σκε­φτεί πάνω από 37.000 επι­σκέ­πτες, μετα­ξύ αυτών 240 σχολεία.
  • Σεπτέμ­βριος 2016: ψηφί­στη­κε από την κυβέρ­νη­ση η τρο­πο­λο­γία που παρα­χώ­ρη­σε το σύνο­λο του ιστο­ρι­κού χώρου για 40 χρό­νια στο Δήμο Και­σα­ρια­νής. Η εξέ­λι­ξη αυτή έγι­νε χάρη στους αγώ­νες δεκα­ε­τιών των κατοί­κων της πόλης, για να απο­δο­θεί η έκτα­ση του Σκο­πευ­τη­ρί­ου στο λαό. Παρα­κα­τα­θή­κη σ’ αυτό τον αγώ­να ήταν οι πρω­το­βου­λί­ες του κομ­μου­νι­στή Δημάρ­χου Και­σα­ρια­νής Π. Μακρή.
  • 20 Σεπτεμ­βρί­ου 2017: Με τις διαρ­κείς σχε­δια­σμέ­νες προ­σπά­θειες της Δημο­τι­κής Αρχής και ύστε­ρα από εξώ­δι­κη εντο­λή, έπει­τα από κοντά εννιά δεκα­ε­τί­ες ξερι­ζώ­θη­κε από το Σκο­πευ­τή­ριο Και­σα­ρια­νής και το τελευ­ταίο ίχνος της βέβη­λης παρου­σί­ας της Σκο­πευ­τι­κής Εται­ρεί­ας (ορι­στι­κή και αμε­τά­κλη­τη από-
  • φαση από το Ανώ­τα­το Ειδι­κό Δικα­στή­ριο, με αριθ­μό 9/2019/30.07.2019)
  • Με ανα­βαθ­μι­σμέ­νο τον ρόλο του Κέντρου Μικρα­σια­τι­κού Πολι­τι­σμού του Δήμου διορ­γα­νώ­θη­καν πλη­θώ­ρα εκδη­λώ­σε­ων με σκο­πό την ανά­δει­ξη της τοπι­κής ιστο­ρί­ας και του λαϊ­κού πολι­τι­σμού. Ανά­με­σά τους :
  • Εκδή­λω­ση — συζή­τη­ση με θέμα: «Υπο­δο­χή και Εγκα­τά­στα­ση των Προ­σφύ­γων του 1922 στην Ελλά­δα» από τον ιστο­ρι­κό Αν. Γκίκα
  • Διή­με­ρο αφιε­ρω­μέ­νο στο Ρεμπέ­τι­κο Τρα­γού­δι με τον Γ. Αλτή
  • Διή­με­ρο αφιε­ρω­μέ­νο στο Θέα­τρο Σκιών
  • Λογο­τε­χνι­κή βρα­διά για την Μικρά Ασία «Ξεφυλ­λί­ζο­ντας τα βιβλία μας»
  • Σει­ρά εκδη­λώ­σε­ων «ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» με πρώ­το αφιέ­ρω­μα στον Βαγ­γέ­λη Ατρα­ΐ­δη και εν συνε­χεία στον Γιάν­νη Κουβά
  • Συνέ­χι­ση της ανα­βί­ω­σης του Κλή­δο­να και του Κεσκέ­κι σε συνερ­γα­σία με τον Μικρα­σια­τι­κό Σύλ­λο­γο Καισαριανής.

Το πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας των Δήμων (Καπο­δί­στριας, Καλ­λι­κρά­της, Κλει­σθέ­νης) και η οικο­νο­μι­κή ασφυ­ξία δημιουρ­γούν ένα ασφυ­κτι­κό, αντι­δρα­στι­κό, εχθρι­κό στα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, περιβάλλον.Καισαριανής Ζω2 2

Δίπλα σε αυτά, ανα­λαμ­βά­νο­ντας τη διοί­κη­ση του Δήμου, βρε­θή­κα­με αντι­μέ­τω­ποι με τα απο­τε­λέ­σμα­τα πολι­τι­κών επι­λο­γών και της δια­χεί­ρι­σης των προη­γού­με­νων Αρχών του Δήμου.

Το 2015 ο Δήμος Και­σα­ρια­νής, μόνο στα χαρ­τιά δεν ήταν χρε­ο­κο­πη­μέ­νος, με χρέη που έφτα­ναν το 180% των τακτι­κών ετή­σιων εσό­δων του και υψη­λό­τα­το δανει­σμό που στα­θε­ρά θα στραγ­γί­ζει μέχρι το 2023 τα έσο­δά του:

  • Τα δάνεια ανέρ­χο­νταν σε 3.720.000 ευρώ, βαραί­νο­ντας με πάνω από 100.000 ευρώ ανά δίμη­νο τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Δήμου
  • 560.000 ευρώ ήταν τα χρέη του Δήμου προς διά­φο­ρους προμηθευτές
  • (κλπ)

Καισαριανής Ζω2 3

pdf

 

ΛΣ Καισαριανής_Ζω2

 

 


Δια­βά­στε ολό­κλη­ρο το αφιέ­ρω­μα και στη σχε­τι­κή ανάρ­τη­ση στο site της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Καισαριανής:
Ο απο­λο­γι­σμός της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Και­σα­ρια­νής στη διοί­κη­ση του Δήμου στην τοπι­κή εφη­με­ρί­δα ΖΩ2

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο