Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εφημερίδα Χααρέτζ: Πρωτοσέλιδο με τα 67 παιδιά που δολοφονήθηκαν στην Γάζα

Αίσθη­ση προ­κά­λε­σε το πρω­το­σέ­λι­δο της ισραη­λι­νής εφη­με­ρί­δας «Χαα­ρέτζ» στο οποίο απει­κο­νί­ζο­νται 67 παι­διά που σκο­τώ­θη­καν στην Γάζα κατά τους πρό­σφα­τους βομβαρδισμούς.

Στο άρθρο ανα­φέ­ρο­νται περι­πτώ­σεις μικρών Παλαι­στι­νί­ων — από 13 ετών έως και 9 μηνών — που βρή­καν τον θάνα­το κάτω από τα χαλά­σμα­τα που άφη­σε πίσω της η ισραη­λι­νή θηριωδία.

Το πρω­το­σέ­λι­δο της «Χαα­ρέτζ» με τις εικό­νες των νεκρών παι­διών φέρ­νει αντι­μέ­τω­πη την ισραη­λι­νή κοι­νω­νία με τις ευθύ­νες της. Υπεν­θυ­μί­ζει ότι η περί­φη­μη «αυτο­ά­μυ­να» που επι­κα­λεί­ται η κυβέρ­νη­ση Νετα­νιά­χου και οι πρό­θυ­μοι σύμ­μα­χοί της δεν είναι τίπο­τε άλλο παρά το πρό­σχη­μα για την διαιώ­νι­ση της κατο­χής και κατα­πί­ε­σης ενά­ντια στον παλαι­στι­νια­κό λαό.

Ο μεγά­λος αριθ­μός των νεκρών παι­διών στην Λωρί­δα της Γάζας είναι άλλη μια από­δει­ξη ότι η στό­χευ­ση των ισραη­λι­νών βομ­βαρ­δι­σμών είναι ο αφα­νι­σμός της παλαι­στι­νια­κής νεο­λαί­ας, ώστε να χτυ­πη­θεί το μέλ­λον της αντί­στα­σης του παλαι­στι­νια­κού λαού.

«Σεβα­σμός: Η ισραη­λι­νή εφη­με­ρί­δα Χαα­ρέτζ ‑της οποί­ας οι ανα­γνώ­στες επί­σης στέλ­νουν τα παι­διά τους να πολε­μή­σουν στους πολέ­μους του Ισρα­ήλ- δημο­σιεύ­ει τα ονό­μα­τα και τι φωτο­γρα­φί­ες των Παλαι­στί­νιων παι­διών που σκο­τώ­θη­καν από το Ισρα­ήλ στη Γάζα. 67 παι­διά σκο­τώ­θη­καν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμη­μα του πολέ­μου”. Αυτό δεν έχει ξανα­συμ­βεί», σχο­λί­α­σε στο Twitter ο δημο­σιο­γρά­φος Λού­ις Φίσμαν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο