Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιταλία — 627 νεκροί, 4.032 συνολικά

Οι τρα­γι­κές δια­στά­σεις που έχει λάβει η επι­δη­μία του κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία, επι­βε­βαιώ­θη­κε και σήμε­ρα, με τον αριθ­μό των νεκρών να καταρ­ρί­πτει ένα ακό­μη μακά­βριο ρεκόρ.

Σύμ­φω­να με την τελευ­ταία επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση, που έγι­νε σήμε­ρα το από­γευ­μα, το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο έχα­σαν την ζωή τους 627 ασθε­νείς και κατα­γρά­φη­καν 5.986 νέα κρούσματα.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 47.021. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 4.032. Παράλ­λη­λα, 5.129 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνο­λι­κά, 3.405 άνθρωποι.

Στη Λομ­βαρ­δία, την περιο­χή που έχει πλη­γεί όσο καμιά άλλη από τον κορο­νο­ϊό, τα συνο­λι­κά περι­στα­τι­κά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549.

Στην Εμί­λια Ρομά­νια τα κρού­σμα­τα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτά­σει τους 640. Στην περι­φέ­ρεια Βένε­το, οι θετι­κοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει η κυβέρνηση

Η κατά­στα­ση δεί­χνει να έχει ξεφύ­γει από κάθε έλεγ­χο και πλέ­ον, σύμ­φω­να με τα ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, η κυβέρ­νη­ση του Τζου­ζέ­πε Κόντε ετοι­μά­ζει νέα, αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα και περιορισμούς.

Όπως διαρ­ρέ­ει, από αύριο είναι πιθα­νό να γίνο­νται έλεγ­χοι σε όλα τα αυτο­κί­νη­τα που κυκλο­φο­ρούν και όχι μόνο σε ένα μικρό ποσο­στό, να απα­γο­ρευ­θεί το τρέ­ξι­μο σε ανοι­κτούς χώρους, να κλεί­σουν τα σού­περ μάρ­κετ στα εμπο­ρι­κά κέντρα τα σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα, να μην μπο­ρεί να πηγαί­νει κανείς σε σπί­τι του στην εξο­χή. Στό­χος των νέων πιθα­νών απα­γο­ρεύ­σε­ων είναι να απο­θαρ­ρυν­θούν οι Ιτα­λοί και να μην απο­φα­σί­σουν να πάνε σε κάποιο θέρε­τρο, μέσα στο σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο. Παράλ­λη­λα, ανα­μέ­νε­ται να ζητη­θεί από τους Ιτα­λούς να ψωνί­ζουν τρό­φι­μα μόνον μια φορά την εβδο­μά­δα, απο­φεύ­γο­ντας να βγαί­νουν κάθε μέρα για περιο­ρι­σμέ­νο αριθ­μό τροφίμων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο