Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Πλη­θαί­νουν οι απο­φά­σεις εκπαι­δευ­τι­κών και εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων και φορέ­ων, φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων που καλούν σε συμ­με­το­χή στο αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που οργα­νώ­νει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, το Σάβ­βα­το 5/2 στις 5 μ.μ., στην πλα­τεία Ευό­σμου, μετά τα πρό­σφα­τα γεγο­νό­τα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευό­σμου από φασι­στι­κές ομά­δες που δρουν στα σχο­λεία, αλλά και τις επι­θέ­σεις σε πρό­σφυ­γες μαθη­τές. Σε συμ­με­το­χή στην κινη­το­ποί­η­ση, με απο­φά­σεις τους, καλού­σαν μέχρι και χτες 48 σωμα­τεία και φορείς.

Σωμα­τεία και φορείς ανα­δει­κνύ­ουν ότι στό­χος αυτών των φασι­στι­κών ομά­δων είναι να στα­μα­τή­σουν τη δρά­ση του οργα­νω­μέ­νου μαθη­τι­κού κινή­μα­τος και ότι με κου­κού­λες και καλυμ­μέ­να πρό­σω­πα απει­λούν, τρο­μο­κρα­τούν, θέλουν να σπεί­ρουν τον φόβο, επι­βε­βαιώ­νο­ντας τη ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία τους.

Δηλώ­νουν, τέλος, την από­φα­σή τους να ακου­στεί δυνα­τά η απαί­τη­ση: «Εξω οι φασί­στες από τα σχο­λεία και τις γει­το­νιές μας!».

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Φασί­στες ετοί­μα­ζαν νέα επί­θε­ση σε μαθη­τή του Δια­πο­λι­τι­σμι­κού Σχο­λεί­ου Ευόσμου

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Συνε­λή­φθη μέλος φασι­στι­κής οργά­νω­σης για την κατά­λη­ψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο