Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test

Συνε­λή­φθη το από­γευ­μα η μητέ­ρα του μαθη­τή από τον Εύο­σμο, η οποία υπέ­βα­λε μήνυ­ση κατά των υπευ­θύ­νων του 1ου ΓΕΛ επει­δή αρνή­θη­καν να δεχθούν τον γιο της χωρίς να έχει προ­σκο­μί­σει το απα­ραί­τη­το έγγρα­φο αυτο­διά­γνω­σης για κορονοϊό.

Η εξέ­λι­ξη αυτή έρχε­ται λίγο μετά την παραγ­γε­λία της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης να τηρεί­ται η αυτό­φω­ρη δια­δι­κα­σία και να σχη­μα­τί­ζε­ται δικο­γρα­φία για διέ­γερ­ση σε ανυ­πα­κοή στις περι­πτώ­σεις που χρή­στες του Δια­δι­κτύ­ου καλούν, μέσω αναρ­τή­σε­ων, να μην εφαρ­μό­ζε­ται το μέτρο του self-test.

Εισαγγελική έρευνα για ψευδή δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως μαθητές που βγαίνουν δεύτερη φορά θετικοί σε self test “θα οδηγούνται σε δομές covid”

Στο στό­χα­στρο της Εισαγ­γε­λί­ας τίθε­νται σει­ρά ψευ­δών ειδή­σε­ων που κυκλο­φο­ρούν τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες στο δια­δί­κτυο, σχε­τι­κά με την δια­δι­κα­σία των αυτο­δια­γνω­στι­κών τεστ νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19, που πρέ­πει να κάνουν οι μαθητές.

Τα δημο­σιεύ­μα­τα αυτά ανα­φέ­ρουν ψευ­δώς πως αν ένας μαθη­τής κάνει το self test και βγει δεύ­τε­ρη φορά θετι­κός, θα οδη­γεί­ται σε «δομή covid», κάτι που δεν προ­βλέ­πε­ται που­θε­νά στην σχε­τι­κή κοι­νή υπουρ­γι­κή από­φα­ση (ΚΥΑ), η οποία ανα­φέ­ρει λεπτο­με­ρώς την δια­δι­κα­σία που ορί­ζε­ται, με δωρε­άν έλεγ­χο εντός 24 ωρών σε δημό­σια δομή, περιο­ρι­σμό στο σπί­τι μέχρι τον επα­νέ­λεγ­χο και εφαρ­μο­γή του πρω­το­κόλ­λου του ΕΟΔΥ σε περί­πτω­ση που ο ελεγ­χό­με­νος έχει την λοίμωξη.

Η προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών ενη­με­ρώ­θη­κε για τα ψευ­δή δημο­σιεύ­μα­τα και κινη­το­ποι­ή­θη­κε άμε­σα, δίνο­ντας εντο­λή για την διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης. Εντο­λή της εισαγ­γε­λέ­ως στον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό που θα χει­ρι­στεί την έρευ­να, είναι να εντο­πί­σει τα επί­μα­χα δημο­σιεύ­μα­τα και να δια­κρι­βώ­σει αν και από ποιους έχει δια­πρα­χθεί το αδί­κη­μα της δια­σπο­ράς ψευ­δών ειδήσεων.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο