Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζήτημα ατομικής ευθύνης και για την επάρκεια ρεύματος!!!

Τον περιο­ρι­σμό της κατα­νά­λω­σης ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος ζητά­ει η κυβέρ­νη­ση από τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, στο πλαί­σιο της περι­βό­η­της «ατο­μι­κής ευθύ­νης», καθώς ήδη υπάρ­χει ανη­συ­χία για την επάρ­κεια του δικτύου.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσο­τά­κης είχε το πρωί σύσκε­ψη στα γρα­φεία του ΑΔΜΗΕ με όλους τους εμπλε­κό­με­νους φορείς και τους παρα­γω­γούς ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας, με αντι­κεί­με­νο την εξέ­τα­ση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

«Θέλω να δια­βε­βαιώ­σω όλες τις Ελλη­νί­δες και όλους τους Έλλη­νες πως ό,τι είναι ανθρω­πί­νως δυνα­τόν να γίνει για να εξα­σφα­λι­στεί η ηλε­κτρο­δό­τη­ση της χώρας, έχει γίνει», δια­κή­ρυ­ξε με αυτα­ρέ­σκεια ο Κυρ. Μητσο­τά­κης. Ταυ­τό­χρο­να, όμως, βρή­κε το άλλο­θι για …ό,τι γίνει από εδώ και πέρα, λέγο­ντας πως «αντι­με­τω­πί­ζου­με τον χει­ρό­τε­ρο καύ­σω­να από το 1987», κάτι που «έχει ως απο­τέ­λε­σμα μία σημα­ντι­κή επι­βά­ρυν­ση του συστή­μα­τος καθώς έχει αυξη­θεί πολύ η ζήτηση».

Σε κάθε περί­πτω­ση, τα όποια μέτρα περιο­ρί­ζο­νται αισθη­τά σε συν­θή­κες απε­λευ­θε­ρω­μέ­νης αγο­ράς (και κυρί­ως η δυνα­τό­τη­τα ενός κεντρι­κού σχε­δια­σμού) στην οποία ομνύ­ουν όλες οι κυβερ­νή­σεις. Η δε δια­δι­κα­σία της απο­λι­γνι­το­ποί­η­σης για να ενι­σχυ­θούν τα «πρά­σι­να» αρπα­κτι­κά των ΑΠΕ στε­ρεί πολύ­τι­μους πόρους από το σύστη­μα και καθι­στά τη χώρα περισ­σό­τε­ρο εκτε­θει­μέ­νη από εισα­γό­με­να καύ­σι­μα όπως το φυσι­κό αέριο που έχει χαρα­κτη­ρι­στεί καύ­σι­μο μετά­βα­σης προς τις πανά­κρι­βες Ανα­νε­ώ­σι­μες Πηγές Ενέργειας.

Στο «διά ταύ­τα», ο πρω­θυ­πουρ­γός ζήτη­σε «τη βοή­θεια των κατα­να­λω­τών» για «να μπο­ρέ­σου­με ‑όσο αυτό είναι εφι­κτό- να περιο­ρί­σου­με τη ζήτη­ση κυρί­ως τις ώρες αιχ­μής». Όπως είπε, οι ώρες αιχ­μής είναι οι μεση­με­ρια­νές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρί­ως οι βρα­δι­νές ώρες από τις 6 — 7 το από­γευ­μα μέχρι τις 10 — 11 το βρά­δυ, καθώς «είναι εκεί­νες οι ώρες όπου δυστυ­χώς, επει­δή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχου­με στη διά­θε­σή μας τη σημα­ντι­κή ενέρ­γεια η οποία παρά­γε­ται από τα φωτο­βολ­ταϊ­κά τα οποία έχου­με εγκα­τε­στη­μέ­να στη χώρα».

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο