Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζήτημα ωρών ο ανασχηματισμός, με «γαλάζιους» κόκκους και «πράσινες» εφεδρείες»

Ξεκί­νη­σε ήδη η αντί­στρο­φη για την ανα­κοί­νω­ση του ανα­σχη­μα­τι­σμού και οι διερ­γα­σί­ες συζη­τή­σεις από τα κυβερ­νη­τι­κά επι­τε­λεία είναι έντο­νες. Τόσο προς το χώρο της «Δεξιάς» όσο και της «οσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας».

Συνά­ντη­ση Καμ­μέ­νου — Παπα­κώ­στα έγι­νε το μεση­μέ­ρι που ουσια­στι­κά , εκτός από τη συνερ­γα­σία του φορέα της με τους ΑΝΕΛ, σημα­το­δο­τεί και συμ­με­το­χή της στην κυβέρ­νη­ση. Η Κατε­ρί­να Παπα­κώ­στα, στις δηλώ­σεις της μετά τη συνά­ντη­σή τoυς δε θέλη­σε ούτε να επι­βε­βαιώ­σει, ούτε να δια­ψεύ­σει το ενδε­χό­με­νο ανά­λη­ψης κάποιου υπουργείου.

Ταυ­τό­χρο­να, έντο­να ακού­γο­νται τις τελευ­ταί­ες ώρες και τα ονό­μα­τα των Κων­στα­ντί­νου Μίχα­λου (για το υπουρ­γείο Εμπο­ρεί­ου), Ευάγ­γε­λου Αντώ­να­ρου, με τη συμ­με­το­χή του δεύ­τε­ρου να θεω­ρεί­ται πιο δύσκο­λη (όχι για­τί ο ίδιος δε θα το ήθελε).

Ζητού­με­νο του ανα­σχη­μα­τι­σμού είναι η δημιουρ­γία ενός σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κού αντι­δε­ξιού μετώ­που ένα­ντι της Νέας Δημο­κρα­τί­ας. Πολ­λές οι σχε­τι­κές τοπο­θε­τή­σεις κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών το τελευ­ταίο διά­στη­μα όπως και τα ονό­μα­τα με …άρω­μα ΠΑΣΟΚ που έχουν ακου­στεί. Πρό­σω­πα όπως οι  Μαρι­λί­ζα Ξενο­για­να­κο­πού­λου, η Λού­κα Κατσέ­λη και ο Γιάν­νης Ραγκού­σης. Δοκι­μα­σμέ­νοι όλοι τους στην εφαρ­μο­γή αντι­λαϊ­κών πολιτικών

Ένα στοι­χείο προ­βάλ­λουν ιδιαί­τε­ρα τα φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κά ΜΜΕ είναι το ηλι­κια­κό κρι­τή­ριο στη σύν­θε­ση της νέας κυβέρ­νη­σης, με τον Αλ. Τσί­πρα να σκέ­φτε­ται την υπουρ­γο­ποί­η­ση «πολ­λών 40άρηδων» (Ζαχα­ριά­δη  Σβί­γκου, Νοτο­πού­λου, Στάϊ­κου, Μπουρ­νούς, Χαρί­τση και Ορέ­στη Σχοινά.).

Όπως και να έχει, όποιοι και να έρθουν σε αντι­κα­τά­στα­ση των προη­γού­με­νων, ο ανα­σχη­μα­τι­σμός θα είναι τμή­μα αυτής της συστη­μα­τι­κής εκστρα­τεί­ας που κάνει το τελευ­ταίο διά­στη­μα η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δημιουρ­γή­σει την ψευ­δαί­σθη­ση μιας «νέας επο­χής» πάνω στα απο­κα­ΐ­δια των λαϊ­κών δικαιωμάτων.

Οσο για το κρι­τή­ριο της ηλι­κί­ας, οι σημε­ρι­νοί «40άρηδες» της κυβέρ­νη­σης, όπως και όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, απο­δεί­χτη­καν ιδιαί­τε­ρα απο­τε­λε­σμα­τι­κοί στο τσά­κι­σμα του λαού, με πρώ­το απ’ όλους τον πρωθυπουργό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο