Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζαχάροβα για την απέλαση Ρώσων διπλωματιών από την Ελλάδα: «Εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως»

Για μία «άνευ προη­γου­μέ­νου κίνη­ση» στις ρωσο­ελ­λη­νι­κές σχέ­σεις κάνει λόγο η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχά­ρο­βα, αντι­δρώ­ντας στην απέ­λα­ση των 12 διπλωματών.

Και προ­σθέ­τει: «Επι­βε­βαιώ­νει και μόνο πόσο ζήλο επι­δει­κνύ­ουν οι ελλη­νι­κές αρχές στο να ακο­λου­θούν την πορεία απο­δό­μη­σης των διμε­ρών μας σχέ­σε­ων και της αμοι­βαία επω­φε­λούς συνερ­γα­σί­ας. Είναι λυπη­ρό που αιώ­νες ιστο­ρι­κών, πολι­τι­σμι­κών και οικο­νο­μι­κών δεσμών θυσιά­ζο­νται στο όνο­μα της δια­τλα­ντι­κής αλληλεγύης». 

«Δεν υπάρ­χει αμφι­βο­λία» κατα­λή­γει η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού ΥΠΕΞ «ότι εκεί­νοι που προ­χώ­ρη­σαν σε αυτή την αβά­σι­μη από­φα­ση ήθε­λαν να σπεί­ρουν διχό­νοια μετα­ξύ του ελλη­νι­κού και ρωσι­κού λαού. Παρό­τι έχουν γίνει τα πάντα για να απο­δο­μή­σουν τη Ρωσία και να προ­ξε­νή­σουν τη μέγι­στη δυνα­τή ζημία στις διμε­ρείς μας σχέ­σεις, είμα­στε πεπει­σμέ­νοι ότι αυτές οι κινή­σεις θα απο­τύ­χουν μακρο­πρό­θε­σμα. Η Αθή­να είναι πλή­ρως υπεύ­θυ­νη για αυτή την εχθρι­κή κίνη­ση. Θα απα­ντή­σου­με καταλλήλως».

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο