Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζελένσκι: Η έκρηξη στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο — Ουκρανικός λένε οι ΗΠΑ

Ο πρό­ε­δρος της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι, σύμ­φω­να με το ουκρα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Interfax, δήλω­σε σήμε­ρα το από­γευ­μα ότι δεν έχει καμία αμφι­βο­λία ότι η έκρη­ξη που σκό­τω­σε δύο ανθρώ­πους στην Πολω­νία δεν προ­κλή­θη­κε από ουκρα­νι­κό πύραυλο.

«Δεν έχω καμία αμφι­βο­λία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυ­λος», είπε, σύμ­φω­να με το Interfax Ukraine.

Είπε ότι πιστεύ­ει ότι η χθε­σι­νή έκρη­ξη προ­κλή­θη­κε από ρωσι­κό πύραυ­λο, προ­σθέ­το­ντας ότι βασί­ζει τα συμπε­ρά­σμα­τά του σε ανα­φο­ρές του ουκρα­νι­κού στρα­τού τις οποί­ες «δεν μπο­ρεί παρά να εμπιστευθεί».

Ο Ζελέν­σκι θεω­ρεί πως θα έπρε­πε ήδη να είχε επι­τρα­πεί σε ουκρα­νούς εμπει­ρο­γνώ­μο­νες να μετα­βούν στον τόπο της έκρη­ξης. «Έχου­με δικαί­ω­μα να είμα­στε στην ομά­δα που έχει ανα­λά­βει την έρευ­να; Βεβαί­ως», είπε.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλ­τεν­μπεργκ δήλω­σε ότι η έκρη­ξη στην Πολω­νία προ­κλή­θη­κε πιθα­νό­τα­τα από πύραυ­λο της ουκρα­νι­κής αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυνας.

Η Ουάσινγκτον εμμένει ότι η έκρηξη σε χωριό της Πολωνίας προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο

Η Ουά­σινγ­κτον δεν έχει δει τίπο­τα που να έρχε­ται σε αντί­θε­ση με την προ­κα­ταρ­κτι­κή εκτί­μη­ση της Πολω­νί­ας ότι ένας πύραυ­λος που έπε­σε στο έδα­φος της, χθες Τρί­τη, προ­ήλ­θε πιθα­νό­τα­τα από την ουκρα­νι­κή αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να, δήλω­σε σήμε­ρα η εκπρό­σω­πος του Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Ασφα­λεί­ας των ΗΠΑ, Αντριέν Γουάτσον.

«Όποια και αν είναι τα τελι­κά συμπε­ρά­σμα­τα, είναι σαφές ότι το μέρος που τελι­κά ευθύ­νε­ται για αυτό το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό είναι η Ρωσία, η οποία εκτό­ξευ­σε ένα μπα­ράζ πυραυ­λι­κών επι­θέ­σε­ων στην Ουκρα­νία, στο­χεύ­ο­ντας ιδιαί­τε­ρα μη στρα­τιω­τι­κές υπο­δο­μές», είπε η Γουά­τσον, προ­σθέ­το­ντας ότι η Ουκρα­νία δια­τη­ρεί το δικαί­ω­μα αυτοάμυνας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο