Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζελένσκι: Το ευρωατλαντικό «tour» συνεχίζεται…

Όσοι με αφορ­μή την πρό­σκλη­ση στον Ζελέν­σκι από την κυβέρ­νη­ση, να μιλή­σει στην ελλη­νι­κή Βου­λή, ανα­κα­λύ­πτουν «ελλη­νι­κά παρά­δο­ξα» στην αρνη­τι­κή στά­ση του ΚΚΕ, μάλ­λον δεν άκου­σαν ότι το «έθι­μο» που προ­σπα­θεί να καθιε­ρώ­σει τις τελευ­ταί­ες μέρες ο ευρω­α­τλα­ντι­σμός, γυρο­φέρ­νο­ντας τον Ουκρα­νό Πρό­ε­δρο από Κοι­νο­βού­λιο σε Κοι­νο­βού­λιο, δεν έχει την ίδια απο­δο­χή σε όλο τον κόσμο και προ­κα­λεί ποι­κί­λες αντι­δρά­σεις. Όχι από τίπο­τα «απρο­σάρ­μο­στους κομ­μου­νι­στές», αλλά από αστι­κά κόμ­μα­τα και δυνά­μεις, σε χώρες που δεν τις λες και αντι­ΝΑ­ΤΟι­κές. Για παρά­δειγ­μα, στην Αυστρία, η πρό­σκλη­ση Ζελέν­σκι από το φιλε­λεύ­θε­ρο κόμ­μα NEOS να μιλή­σει στη Βου­λή «σκό­ντα­ψε» στις αντι­δρά­σεις άλλων αστι­κών πολι­τι­κών δυνά­με­ων, που επι­κα­λέ­στη­καν την ουδε­τε­ρό­τη­τα της Αυστρί­ας, αλλά και το γεγο­νός ότι ο Ζελέν­σκι, με την ομι­λία του, θα μετα­φέ­ρει την εικό­να «μόνο από τη μία πλευ­ρά». Τελι­κά, η ομι­λία δεν έγι­νε ποτέ…

Αλλά και στο Ισρα­ήλ, όπου μίλη­σε με τηλε­διά­σκε­ψη στο Κοι­νο­βού­λιο, προ­κλή­θη­καν μεγά­λες αντι­δρά­σεις, ακό­μα και από το κυβερ­νη­τι­κό στρα­τό­πε­δο. Σημα­ντι­κή μερί­δα του αστι­κού Τύπου θεώ­ρη­σε ότι ο Ζελέν­σκι υπο­κί­νη­σε δυνά­μεις ενα­ντί­ον του Ισρα­ήλ με την ομι­λία του και τον χαρα­κτή­ρι­σαν «αχά­ρι­στο». Αλλα ΜΜΕ τον χαρα­κτή­ρι­σαν «ψεύ­τη» και «απα­τε­ώ­να», που «έστει­λε τον λαό του στην τρα­γω­δία και μετά έκλαι­γε». Ακό­μα και ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός δήλω­σε ότι η κρι­τι­κή του Ουκρα­νού Προ­έ­δρου στο Ισρα­ήλ για τον χει­ρι­σμό του πολέ­μου στην Ουκρα­νία ήταν «άδι­κη και κατα­δι­κα­στέα». Άλλη κυβερ­νη­τι­κή πηγή δήλω­σε ότι «η σύγκρι­ση του ρωσι­κού εγκλή­μα­τος στην Ουκρα­νία με τα ναζι­στι­κά εγκλή­μα­τα κατά τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο αντι­προ­σω­πεύ­ει μια επι­κίν­δυ­νη περι­φρό­νη­ση για το Ολο­καύ­τω­μα». Με άλλα λόγια, καμιά ομο­φω­νία δεν υπάρ­χει εκεί που πάει να μιλή­σει ο Ζελέν­σκι, ούτε βέβαια σ’ αυτά που λέει όταν μιλά­ει, όπως προ­σπα­θούν να το παρου­σιά­σουν στην Ελλά­δα τα αστι­κά κόμ­μα­τα και επι­τε­λεία, που ετοι­μά­ζο­νται πώς και πώς να υπο­δε­χτούν τον Ουκρα­νό Πρό­ε­δρο, καταγ­γέλ­λο­ντας το ΚΚΕ ότι «χαλά­ει την πιά­τσα» επει­δή δεν συντάσ­σε­ται με τον ευρω­α­τλα­ντι­κό ενθου­σια­σμό τους.

Η ιστο­ρία με τον Ζελέν­σκι μάς θύμι­σε και κάτι ακό­μα: Ακρι­βώς πριν από έναν χρό­νο, στις 24 Μάρ­τη 2021, ο δήμος Αθη­ναί­ων τίμη­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό της Ρωσί­ας, Μιχα­ήλ Μισού­στιν, με το Χρυ­σό Μετάλ­λιο Αξί­ας της Πόλε­ως των Αθη­νών, με αφορ­μή την παρου­σία του στις επε­τεια­κές εκδη­λώ­σεις για τα 200 χρό­νια από την Επα­νά­στα­ση του 1821. Οπως ανα­φε­ρό­ταν τότε σε δελ­τίο Τύπου της δημο­τι­κής αρχής, «το θέμα συζη­τή­θη­κε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο (…) το οποίο ενέ­κρι­νε με ευρεία πλειο­ψη­φία τη σχε­τι­κή εισή­γη­ση του δημάρ­χου». Αυτοί που δια­φώ­νη­σαν ήταν οι εκλεγ­μέ­νοι με το ΚΚΕ, που δεν νομι­μο­ποί­η­σαν με την ψήφο και την παρου­σία τους την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της Ρωσί­ας ενά­ντια στον λαό της. Αντί­θε­τα, αυτοί που σήμε­ρα παρου­σιά­ζουν τον Πού­τιν και την κυβέρ­νη­σή του ως «δικτα­το­ρία», όχι μόνο κάλε­σαν τον εκπρό­σω­πό της στους γιορ­τα­σμούς για τα 200χρονα της Επα­νά­στα­σης αλλά τον τίμη­σαν και με το Χρυ­σό Μετάλ­λιο της Αθή­νας. Να υπο­θέ­σου­με ότι η ρωσι­κή κυβέρ­νη­ση δεν έγι­νε μέσα σε μια νύχτα «αυταρ­χι­κή» και «δικτα­το­ρι­κή», όπως την απο­κα­λούν σήμε­ρα όσοι συνα­γε­λά­ζο­νταν και φωτο­γρα­φί­ζο­νταν καμα­ρω­τοί καμα­ρω­τοί με τους εκπρο­σώ­πους της, είτε στην Αθή­να είτε στη Μόσχα.

Έτσι και τώρα, η πρό­σκλη­ση στον Ζελέν­σκι να μιλή­σει στη Βου­λή και η «έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης» από την κυβέρ­νη­ση, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, δεν αφο­ρούν τον λαό της Ουκρα­νί­ας που σκο­τώ­νε­ται και υπο­φέ­ρει αλλά μια αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση, όπως αυτή του Ουκρα­νού Προ­έ­δρου, που στη­ρί­ζε­ται από το στρα­τό­πε­δο των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ κι ευθύ­νε­ται, όπως και η Ρωσία, για το δρά­μα του ουκρα­νι­κού λαού. Αυτή η κυβέρ­νη­ση εδώ και χρό­νια έχει στη­ρί­ξει και ενσω­μα­τώ­σει ναζι­στι­κές οργα­νώ­σεις, διώ­κει και φυλα­κί­ζει κομ­μου­νι­στές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρα­νί­ας. Με απο­φά­σεις του ουκρα­νι­κού κρά­τους, που παρα­μέ­νουν σε ισχύ από την κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι, ο αντι­πρό­ε­δρος της ελλη­νι­κής Βου­λής και βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρού­λης θεω­ρεί­ται «ανε­πι­θύ­μη­το πρό­σω­πο», για­τί έχει συμπα­ρα­στα­θεί σε διω­κό­με­νους κομ­μου­νι­στές στην Ουκρα­νία. Παρε­μπι­πτό­ντως, και τον Πρό­ε­δρο της Παλαι­στί­νης, Μ. Αμπάς, είχαν καλέ­σει να μιλή­σει επί ΣΥΡΙΖΑ στο ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο. Τον χει­ρο­κρό­τη­σαν όλοι «κατά ριπάς», αλλά μέχρι σήμε­ρα, καμιά κυβέρ­νη­ση δεν έχει εφαρ­μό­σει την ομό­φω­νη από­φα­ση της ελλη­νι­κής Βου­λής για ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού Κρά­τους, που ψηφί­στη­κε την ίδια μέρα της ομι­λί­ας του. Για τέτοια υπο­κρι­σία μιλά­με και για «αλά καρτ» αλλη­λεγ­γύη απ’ όλα τα αστι­κά κόμματα!

Η κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι, λοι­πόν, είναι μέρος του προ­βλή­μα­τος και όχι της λύσης για τον λαό της Ουκρα­νί­ας, που γίνε­ται σάκος του μποξ στο ρινγκ των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών, ανά­με­σα σε ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ από τη μια και τη Ρωσία από την άλλη, που τώρα τον πνί­γει στο αίμα, εισβάλ­λο­ντας στη χώρα του. Το ΚΚΕ στέ­κε­ται με συνέ­πεια και πραγ­μα­τι­κή διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη απέ­να­ντι στους λαούς της Ουκρα­νί­ας, της Ρωσί­ας και κάθε άλλης χώρας. Υπε­ρα­σπί­ζε­ται τον μόνο δρό­μο που μπο­ρεί να απαλ­λά­ξει τους λαούς από κάθε λογής «Ζελέν­σκι» και «Πού­τιν», αλλά και από κάθε «Μπάι­ντεν», «Μακρόν» και άλλους, από την ίδια την αστι­κή τάξη και το πολι­τι­κό της προ­σω­πι­κό σε κάθε χώρα. Από τους πραγ­μα­τι­κούς υπαί­τιους δηλα­δή για τα δει­νά των λαών σε πόλε­μο και «ειρή­νη»!

Κ.Μ
902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο