Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζωγράφου: Συγκέντρωση έξω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου — Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και νέοι έχουν συγκε­ντρω­θεί έξω από το σπί­τι της χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου δημο­σιο­γρά­φου στου Ζωγρά­φου. Εκεί που τα χαρά­μα­τα δικα­στι­κός επι­με­λη­τής και αστυ­νο­μία έσπα­σαν την πόρ­τα του δια­με­ρί­σμα­τος προ­σπα­θώ­ντας να την πετά­ξουν έξω.

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊ­κή κατοι­κία» τονί­ζουν οι διαδηλωτές.

Εργα­τι­κά Σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς κατα­δι­κά­ζουν την προ­σπά­θεια έξω­σης φωνά­ζο­ντας «Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη».

«Ήρθα­με εδώ σήμε­ρα να δώσου­με μια υπό­σχε­ση στην κα. Ιωάν­να ότι σήμε­ρα θα κοι­μη­θεί στο σπί­τι της και δε θα έχει το φόβο ότι αύριο το πρωί θα εμφα­νι­στούν κάποιοι τρα­μπού­κοι, σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο Βάλ­σα­μος Συρί­γος, γραμ­μα­τέ­ας της Ομο­σπον­δί­ας Οικοδόμων.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρί­σκε­ται και ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Αποχώρησαν δικαστικός επιμελητής και αστυνομία

Κάτω από την πίε­ση των δια­δη­λω­τών, απο­χώ­ρη­σε ο δικα­στι­κός επι­με­λη­τής, συνο­δεία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, από το σπί­τι της χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου δημο­σιο­γρά­φου στου Ζωγράφου.

Την ώρα που είχε αρχί­σει να μαζεύ­ε­ται όλο και περισ­σό­τε­ρος κόσμος για να συμ­με­τά­σχει στην κινη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στην έξω­ση, ο δικα­στι­κός επι­με­λη­τής και η αστυ­νο­μία, απο­χώ­ρη­σαν εισπράτ­το­ντας την οργή και τις έντο­νες απο­δο­κι­μα­σί­ες των συγκεντρωμένων.

Θυμί­ζου­με ότι τα χαρά­μα­τα, ο δικα­στι­κός επι­με­λη­τής και η αστυ­νο­μία έσπα­σαν την πόρ­τα του δια­με­ρί­σμα­τος, προ­σπα­θώ­ντας να πετά­ξουν έξω την συνταξιούχο.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο