Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζωσμένο με αστυνομικούς το κέντρο του Περιστερίου — Την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής απαιτεί το ΚΚΕ

Σε αστυ­νο­μι­κό κλοιό βρί­σκε­ται το κέντρο του Περι­στε­ρί­ου από το από­γευ­μα, στο όνο­μα τάχα της απο­τρο­πής των «κορο­νο-πάρ­τι» που τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες γίνο­νταν στην οδό «Αιμ. Βεά­κη, στο δρό­μο με τις καφετέριες.

peristeri elas1Η παρου­σία της αστυ­νο­μί­ας δεν περιο­ρί­ζε­ται στο σημείο που βρί­σκο­νται συγκε­ντρω­μέ­νες οι καφε­τέ­ριες της περιο­χής. Στην κεντρι­κή πλα­τεία του Περι­στε­ρί­ου, έξω από το Δημαρ­χείο της πόλης, στους γύρω δρό­μους και στε­νά, δίπλα σε μικρά παι­διά που παί­ζουν και ανθρώ­πους που κάνουν μία βόλ­τα για να ξεσκά­σουν, αντι­κρί­ζει κανείς πάνο­πλους αστυ­νο­μι­κούς, κλού­βες και περιπολικά.

«Η απα­ρά­δε­κτη αυτή εικό­να μαζί με την τρα­γι­κή εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας έχει τη σφρα­γί­δα της πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης που αφή­νει τα δημό­σια νοσο­κο­μεία να στε­νά­ζουν και προ­σαρ­μό­ζει τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα στις ανά­γκες των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων κάνο­ντας τα λάστι­χο», τονί­ζει η ΤΟ Περι­στε­ρί­ου — Νοτιο­δυ­τι­κών Συνοι­κιών Αττι­κής του ΚΚΕ.

«Το γνω­στό κακο­παιγ­μέ­νο θεα­τρι­κό ότι “για την παν­δη­μία και τα κρού­σμα­τα φταί­νε οι ανεύ­θυ­νοι πολί­τες” δεν φτου­ρά­ει πλε­όν. Ο λαός μας έχει πάρει την ευθύ­νη που του ανα­λο­γεί», προσθέτει.

peristeri elas4

peristeri elas3Απαι­τεί «να απο­χω­ρή­σουν εδώ και τώρα οι δυνά­μεις κατα­στο­λής από το Περι­στέ­ρι», ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως «η παν­δη­μία δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται με κρα­τι­κή κατα­στο­λή, αλλά με ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας, με μέτρα πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας του λαού και της νεο­λαί­ας στους χώρους δου­λειάς και σπουδών».

Παρέμ­βα­ση στον δήμαρ­χο Περι­στε­ρί­ου Ανδρέα Παχα­του­ρί­δη έκα­νε ο Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, εκλεγ­μέ­νος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, καλώ­ντας τον να απαι­τή­σει να φύγουν από το Περι­στέ­ρι οι δυνά­μεις καταστολής.

Πηγή: 902.gr

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο