Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ: Δεν τους ξεπλένει ούτε το καλύτερο Spa στα πολυτελή ξενοδοχεία

info Ατέχνως

“Δεν τους ξεπλέ­νουν ούτε τα καλύ­τε­ρα SPA στα πολυ­τε­λή ξενο­δο­χεία”, ήταν το σχό­λιο των συγκε­ντρω­μέ­νων στο Καβού­ρι στα λόγια του προ­έ­δρου της ΓΣΕΕ Γιάν­νη Πανα­γο­πού­λου, ο οποί­ος απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου σήμε­ρα το πρωί για το γεγο­νός ότι απο­κλεί­ο­νται και τα ΜΜΕ από το «συνέ­δριο» παρω­δία, του απά­ντη­σε το αμί­μη­το: “μη με ενο­χλείς τώρα για­τί παίρ­νω το μπά­νιο μου”. (Δεί­τε εδώ το video).

Από τα μεγά­φω­να της συγκέ­ντρω­σης μάλι­στα ακού­στη­κε και το σχε­τι­κό από­σπα­σμα από το ρεπορ­τάζ του δημο­σιο­γρά­φου Δημή­τρη Λάπ­πα στο MEGA με τους συγκε­ντρω­μέ­νους να απα­ντούν με το σύν­θη­μα, «Πανα­γό­που­λε, ο εργά­της περι­μέ­νει βγες από το ντους, κανείς δεν σε ξεπλέ­νει.…» (δεί­τε πάνω το κεντρι­κό video ‑πει­στή­ριο).

Όσο εξελίσσεται η διαδικασία του ελέγχου από την Οργανωτική Επιτροπή για τη νομιμοποίηση των Οργανώσεων στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τόσο επιβεβαιώνονται όλα όσα ήδη έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ, για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο αυτού του Συνεδρίου. Στην ουσία, δεν πρόκειται για εργατικό συνέδριο.

Η νοθεία, η πλαστογραφία, τα σωματεία-φαντάσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:

  • Σωμα­τεία όπου εμφα­νί­ζουν να ψηφί­ζει σε αυτά ένας εργα­ζό­με­νος ανά 40 δευτερόλεπτα.
  • Σωμα­τεία που οι αρχαι­ρε­σί­ες τους δεν υπάρ­χουν σε κανέ­να Πρωτοδικείο.
  • Δεκά­δες διπλο­ψη­φί­ες, «μέλη» που έχουν ψηφί­σει σε δύο, τρία και τέσ­σε­ρα σωμα­τεία, ορι­σμέ­νοι από τους οποί­ους εκλέ­γο­νται και στα όργανα.
  • Σωμα­τεία με μέλη και ψηφί­σα­ντες που ξεπερ­νούν σε αριθ­μό τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής τους.

Τα παρα­πά­νω απο­τε­λούν ένα μικρό, αλλά χαρα­κτη­ρι­στι­κό δείγ­μα της «μαζι­κο­ποί­η­σης» και της «συμ­με­το­χής» που εμφα­νί­ζουν οι σάπιες δυνά­μεις, οι οποί­ες παρι­στά­νουν την ηγε­σία της ΓΣΕΕ στα σωμα­τεία που ελέγ­χουν. Η αλλο­τρί­ω­ση που αυτές οι δυνά­μεις έχουν επι­φέ­ρει στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα είναι εξό­φθαλ­μη πλέ­ον, αφού εμφα­νί­ζουν ψηφί­σα­ντες, εκλεγ­μέ­νους στα όργα­να των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων καθώς και αντι­προ­σώ­πους, στε­λέ­χη της εργο­δο­σί­ας και σε πολ­λές περι­πτώ­σεις τους ίδιους τους εργο­δό­τες, όπως προ­έ­δρους και διευ­θύ­νο­ντες συμ­βού­λους εται­ρειών, αντι­προ­έ­δρους ΔΣ Τρα­πε­ζών, ιδιο­κτή­τες πούλ­μαν και ασφα­λι­στι­κών εται­ρειών. Η παρέμ­βα­ση της εργο­δο­σί­ας είναι ολο­φά­νε­ρη παντού. Εκτός από το να σέρ­νει χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους να ψηφί­ζουν τους ανθρώ­πους της, όπως συμ­βαί­νει σε διά­φο­ρα σωμα­τεία στο εμπό­ριο και αλλού, εκλέ­γε­ται και η ίδια στο Συνέ­δριο της ΓΣΕΕ!

Θέλουν να βάλουν εμπό­δια στη συσπεί­ρω­ση των εργα­ζό­με­νων με το ΠΑΜΕ, στην ενδυ­νά­μω­ση του ταξι­κού κινή­μα­τος, στην ανά­πτυ­ξη των αγώ­νων που απαι­τού­νται σήμε­ρα, για να μπο­ρέ­σουν οι εργα­ζό­με­νοι να ανα­χαι­τί­σουν την επί­θε­ση που δέχο­νται από το μεγά­λο κεφά­λαιο και τις κυβερ­νή­σεις του, από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, όπως η ΕΕ. Των αγώ­νων που απαι­τού­νται, προ­κει­μέ­νου να μπουν στο προ­σκή­νιο οι ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων και η ικα­νο­ποί­η­σή τους, σε αντι­πα­ρά­θε­ση με τις απαι­τή­σεις και τα σχέ­δια των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και τις «αντο­χές» της οικο­νο­μί­ας τους. Οι εργα­ζό­με­νοι μπο­ρούν να βγά­λουν τα συμπε­ρά­σμα­τά τους και να παλέ­ψουν, πετώ­ντας από το σβέρ­κο τους ‑σε όλα τα επί­πε­δα του συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος- τους ανθρώ­πους της εργο­δο­σί­ας και του κρά­τους της, αυτούς που υπο­νο­μεύ­ουν καθη­με­ρι­νά τα εργα­τι­κά συμφέροντα.

Σε αυτή την ενό­τη­τα μπο­ρεί­τε να δια­βά­σε­τε ρεπορ­τάζ που ανα­δει­κνύ­ουν το όργιο νοθεί­ας από τους εργα­το­πα­τέ­ρες, καθώς και την αντί­δρα­ση του ταξι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, με παρεμ­βά­σεις, ανα­κοι­νώ­σεις, κινητοποιήσεις.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος στο βήμα της μαζικής συγκέντρωσης στο Καβούρι
Ο Ν. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Αντλούμε δύναμη από τη μαζική παρουσία όλων αυτών που ήρθαν εδώ να διαδηλώσουν κόντρα στη «φαρσοκωμωδία» (VIDEO)

Η τηλεφωνική παρέμβαση του Θ. Γκώγκου μέσα από το χώρο του συνεδρίου που μεταδόθηκε στη συγκέντρωση

ΠΑΜΕ

Καταγγέλλει την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων

11:12|> Καταγ­γέλ­λου­με για μια ακό­μα φορά την αθλιό­τη­τα της ηγε­τι­κής ομά­δας της ΓΣΕΕ να απα­γο­ρεύ­σει την είσο­δο και την πρό­σβα­ση των δημο­σιο­γρά­φων μέσα στο χώρο του Συνε­δρί­ου της ΓΣΕΕ ώστε να κάνουν απρό­σκο­πτα και χωρίς εμπό­δια τη δου­λειά τους.…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο