Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άμε­ση ανά­γκη για μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού και για πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας, τόνι­σε ο Ηλί­ας Σιώ­ρας, για­τρός και πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός», μιλώ­ντας το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας σε εκπο­μπή της «ΕΡΤ1».

Σημεί­ω­σε ότι η επι­στρά­τευ­ση των ιδιω­τών για­τρών θα βοη­θή­σει ελά­χι­στα και προ­σω­ρι­νά στην απο­συ­μπί­ε­ση των δημο­σί­ων νοσο­κο­μεί­ων. Αυτό που πρέ­πει να γίνει, υπο­γράμ­μι­σε, είναι οι 2.000 με 3.000 για­τροί που περι­μέ­νουν μόνι­μο διο­ρι­σμό, με μια γρή­γο­ρη ΠΝΠ να μπο­ρέ­σουν να εντα­χθούν στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, προ­κει­μέ­νου να απο­συ­μπιέ­σουν την ασφυ­κτι­κή κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στον «Ευαγ­γε­λι­σμό» και στα άλλα στα δημό­σια νοσο­κο­μεία, με 30ωρες εφη­με­ρί­ες για­τρών και με εξου­θε­νω­τι­κές βάρδιες.

Εμείς λέμε, διευ­κρί­νι­σε ο Η. Σιώ­ρας, προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού και επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας με όρους δημο­σί­ου. «Δεν μπο­ρεί να πεθαί­νει άνθρω­πος σε κλι­νι­κή δημό­σιου νοσο­κο­μεί­ου ή να είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νος ασθε­νής στα ΤΕΠ και στα 500 μέτρα να υπάρ­χει ιδιω­τι­κή ΜΕΘ άδεια, με τον κλι­νι­κάρ­χη να ζητά απο­ζη­μί­ω­ση 1.700 ευρώ την ημέ­ρα για να νοση­λεύ­ει σε κρε­βά­τι ΜΕΘ. Αυτά τα πράγ­μα­τα αγγί­ζουν τα όρια της απαν­θρω­πιάς», κατέ­λη­ξε ο Ηλ. Σιώρας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο