Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Δήλωση σχετικά με τα 2 πρόσφατα θετικά κρούσματα Κορονοϊού σε καθαρίστριες του νοσοκομείου.

Όπως Ενη­με­ρω­θή­κα­με, δια­πι­στώ­θη­καν 2 θετι­κά κρού­σμα­τα κορω­νοιού, σε εργα­ζό­με­νες της καθα­ριό­τη­τας του Ευαγγελισμού.

Ένα κρού­σμα στη ΜΕΘ και ένα στη Μονά­δα Τεχνη­τού Νεφρού. Δεν χρειά­στη­καν νοση­λεία, παρα­μέ­νουν σε καρα­ντί­να στα σπί­τια τους.

Έχουν ληφθεί δείγ­μα­τα σε 170 ακό­μη συνα­δέλ­φους και ήταν όλα ευτυ­χώς αρνητικά.

20 από αυτούς, έχουν τεθεί σε καρα­ντί­να, επει­δή ήρθαν σε επα­φή με τις θετι­κές συνα­δέλ­φισ­σες. Ο έλεγ­χος θα επα­να­λη­φθεί σε όλους έπει­τα από 1 βδομάδα.

Με αφορ­μή το γεγο­νός ότι τα δύο περι­στα­τι­κά συν­δέ­ο­νται με επί­σκε­ψή τους σε γει­το­νι­κές χώρες των Βαλ­κα­νί­ων, θέλου­με να σημειώ­σου­με τα παρακάτω:

- από τη στιγ­μή που άνοι­ξαν τα σύνο­ρα, τα πρω­τό­κολ­λα ελέγ­χου των εισερ­χο­μέ­νων στη χώρα έχουν γίνει λάστι­χο, ανα­λό­γως του τι βολεύ­ει τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες του τουρισμού.

- ανε­ξάρ­τη­τα από τον τρό­πο που εισέρ­χο­νται στη χώρα (με αερο­πλά­νο, πλοίο ή δια χερ­σαί­ας οδού) εργα­ζό­με­νοι, ή του­ρί­στες, πρέ­πει να υπό­κει­νται ΟΛΟΙ σε έλεγ­χο (και όχι δειγ­μα­το­λη­πτι­κά) και να παίρ­νο­νται όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προστασίας.

- Ενώ με τις προ­σπά­θειες και τις θυσί­ες μας το προη­γού­με­νο διά­στη­μα κερ­δή­θη­καν χρό­νος και ζωές, δια­πι­στώ­νου­με ότι οι πολι­τι­κές που επι­λέ­χθη­καν βάζουν σε πρώ­τη μοί­ρα τα συμ­φέ­ρο­ντα των επι­χει­ρη­μα­τιών του του­ρι­σμού (και όχι μόνο), δια­κυ­βεύ­ο­ντας ανοι­χτά ό,τι κερδίσαμε!

Τονί­ζου­με ξανά:

- απαι­τού­νται επα­να­λαμ­βα­νό­με­να test σε όλο το υγειο­νο­μι­κό προσωπικό.

- Απαι­τεί­ται επαρ­κής χορή­γη­ση σε υγειο­νο­μι­κούς, ασθε­νείς και επι­σκέ­πτες, όλων των απα­ραί­τη­των μέσων προ­στα­σί­ας δωρεάν.

- Στις δύσκο­λες συν­θή­κες της παν­δη­μί­ας συνει­δη­το­ποι­ή­θη­κε απ’όλο το λαό η κρι­σι­μό­τη­τα της ικα­νο­ποί­η­σης του αιτή­μα­τός μας για μαζι­κές προ­σλή­ψεις ΜΟΝΙΜΟΥ Υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κου και η ΜΟΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των ελα­στι­κά εργα­ζο­μέ­νων που δου­λεύ­ουν χρό­νια τώρα στα δημό­σια νοσοκομεία.

- Τώρα είναι που πρέ­πει να ενι­σχυ­θούν οι επι­τρο­πές και οι μονά­δες λοι­μώ­ξε­ων, οι μονά­δες εντα­τι­κής θεραπείας.

Συμ­βά­λα­με και πιο εντα­τι­κά συνε­χί­ζου­με να συμ­βάλ­λου­με στην αντι­με­τώ­πι­ση και της πανδημίας.

Την ίδια στιγ­μή, η φωνή μας πρέ­πει να ακου­στεί δυνα­τά: τα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και οι υπο­κρι­τι­κές εξαγ­γε­λί­ες δεν αρκούν για να καλύ­ψουν τις τερά­στιες ανά­γκες σε μέσα προ­στα­σί­ας, σε μέτρα οργά­νω­σης της εργα­σί­ας μας και κυρί­ως, σε μόνι­μο προ­σω­πι­κό όλων των ειδικοτήτων.

Ηλί­ας Σιώρας

Πρό­ε­δρος ΔΣ ΣΕΝΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο