Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Με ευχές και φιέστες δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Ευαγγελισμός

Tο νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός, από τα βασι­κό­τε­ρα νοσο­κο­μεία ανα­φο­ράς για Covid-19 στη χώρα κατα­γρα­φεί συνε­χώς κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού σε εργα­ζό­με­νους, για­τρούς, νοση­λευ­τές και λοι­πό προσωπικό.

Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των στο προ­σω­πι­κό απει­λεί τη λει­τουρ­γία του νοσο­κο­μεί­ου. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του Ατέ­χνως το τελευ­ταίο τρι­ή­με­ρο δεκά­δες από το προ­σω­πι­κό του Ευαγ­γε­λι­σμού είναι θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό και άγνω­στος αριθ­μός σε καρα­ντί­να. Μια χει­ρουρ­γι­κή κλι­νι­κή έκλει­σε και μια κλι­νι­κή covid έχει πολ­λούς εργα­ζό­με­νους θετι­κούς. Ο παρο­πλι­σμός του προ­σω­πι­κού που πρστι­θε­ται στις προ­ϋ­πάρ­χου­σες ελλεί­ψεις προ­σω­πι­κού καθι­στά απα­ραί­τη­το να προ­χω­ρή­σουν άμε­σα οι προ­σλή­ψεις υγειο­νο­μι­κών. Η μάχη με τον ιό δεν έχει κρι­θεί και δεν και η ίδια η κυβέρ­νη­ση παρα­δέ­χε­ται ότι μπο­ρεί να υπάρ­ξει τρί­το κύμα. Το εμβό­λιο δεν είναι πανά­κεια και δεν μπο­ρεί να ανα­χαι­τί­σει την παν­δη­μία όταν τα νοσο­κο­μεία είναι χωρίς προσωπικό.

Ζητή­σα­με από τον Ηλία Σιώ­ρα, πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων τον Ευαγ­γε­λι­σμό, να σχο­λιά­σει τη δια­μορ­φω­θεί­σα κατά­στα­ση στο νοσοκομείο:

«Μπο­ρεί ο Αρχιε­πί­σκο­πος Ιερώ­νυ­μος να έδω­σε ευχές στο προ­σω­πι­κό του Ευαγ­γε­λι­σμού και ο πρω­θυ­πουρ­γός να επέ­λε­ξε, τιμής ένε­κεν, να εμβο­λια­στεί στον Ευαγ­γε­λι­σμό, όμως με ευχές και φιέ­στες δεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει το νοσο­κο­μείο. Πού είναι το απα­ραί­τη­το προσωπικό;».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο