Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Μοναδική λύση η επίταξη του ιδιωτικού τομέα

«Βιώ­νου­με μια μόνι­μη επι­βα­ρυ­μέ­νη κατά­στα­ση» σημεί­ω­σε ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός», Ηλί­ας Σιώ­ρας, μιλώ­ντας σήμε­ρα στον Real FM και στον δημο­σιο­γρά­φο Αλ. Κόντης.

«Από τις 58 κλί­νες COVID που έχει ο Ευαγ­γε­λι­σμός και οι 58 είναι κατει­λημ­μέ­νες, η πλη­ρό­τη­τα είναι 100%», σημεί­ω­σε ο Ηλ. Σιώ­ρας, τονί­ζο­ντας πως το ίδιο συμ­βαί­νει και στα υπό­λοι­πα νοσο­κο­μεία, και γι’ αυτό στην ανα­μο­νή κάθε μέρα τον τελευ­ταίο 1 — 1,5 μήνα στις λίστες του ΕΚΑΒ βρί­σκο­νται 80 — 150 συνάν­θρω­ποι μας, που περι­μέ­νουν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ, όπου η θνη­τό­τη­τα αυξά­νει.

«Η λύση που μπο­ρεί να ανα­κου­φί­σει, μέχρι του­λά­χι­στον να έχου­με θεα­μα­τι­κή πτώ­ση των δια­σω­λη­νω­μέ­νων είναι η επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα» υπο­γράμ­μι­σε ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων, περι­γρά­φο­ντας το πώς ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας θησαυ­ρί­ζει και κερ­δο­σκο­πεί εν μέσω παν­δη­μί­ας και τονί­ζο­ντας πως δεν μπο­ρείς να μιλάς για συνύ­παρ­ξη δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα, ιδιαί­τε­ρα σε περιό­δους κρί­σης, ενώ τόνι­σε πως ο σχε­δια­σμός και οι τερά­στιες ελλεί­ψεις είναι ζήτη­μα πολι­τι­κής βούλησης.

«Αν πραγ­μα­τι­κά είχαν ακού­σει όλα λέγα­με πέρυ­σι τέτοια επο­χή», για την ιχνη­λά­τη­ση, τα μέτρα στα νοσο­κο­μεία και συνο­λι­κό­τε­ρα, στα ΜΜΜ, στα σχο­λεία, δεν θα είχα­με φτά­σει στη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων.

Και υπο­γράμ­μι­σε πως οι υγειο­νο­μι­κοί θα συνε­χί­σουν να προ­σφέ­ρουν, και παράλ­λη­λα θα ανα­δει­κνύ­ουν τα προ­βλή­μα­τα διεκ­δι­κώ­ντας λύσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο