Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Τρομοκρατία σε αγωνιζόμενες γυναίκες στο χώρο της Υγείας

Ο εκφο­βι­σμός και η τρο­μο­κρα­τία ενά­ντια σε αγω­νι­ζό­με­νους υγειο­νο­μι­κούς εκδη­λώ­νε­ται με ποι­κί­λους τρό­πους. Με κλή­ση σε απο­λο­γία για­τί  αντι­μί­λη­σες στο Διοι­κη­τή σου, με ΕΔΕ για­τί μίλη­σες για τα προ­βλή­μα­τα στα ΜΜΕ, με απει­λές για­τί επέ­τρε­ψες να μπουν οι κάμε­ρες στο προ­αύ­λιο του Νοσο­κο­μεί­ου την ώρα της κινητοποίησης.

Εκδη­λώ­νε­ται με απει­λη­τι­κές … νου­θε­σί­ες του τύπου: “Μη τα βγά­ζεις όλα στη φόρα! Θα διορ­θω­θούν τα πράγματα”.

Επει­δή όμως δεν θα διορ­θω­θούν παρά μόνο με τον αγώ­να μας, η κυβέρ­νη­ση και το κρά­τος ενι­σχύ­ει τις απει­λές και τις τιμω­ρί­ες αν συνε­χί­σει ο εργα­ζό­με­νος τον αγώνα (!).

Εισβο­λή ΜΑΤ σε προ­αύ­λια Νοσο­κο­μεί­ων, χημι­κά μπρο­στά στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας και άλλα πολλά.

Απει­λές από­λυ­σης συμ­βα­σιού­χων, πει­θαρ­χι­κές ποι­νές επει­δή “εσύ φταις που μολύν­θη­κες από τον ιό και θα γίνει ΕΔΕ για να τιμωρηθείς”.

Από­λυ­ση εκλεγ­μέ­νων συμ­βα­σιού­χων συν­δι­κα­λι­στών, ακό­μα και προ­έ­δρου σωματείου.

Η τρο­μο­κρα­τία δεν έχει όρια!! Στους “ήρω­ες”! Οι υπη­ρέ­τες των πολυ­ε­θνι­κών, και της απάν­θρω­πης εξου­σί­ας τους και της ΕΕ είναι αδίστακτοι.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στις αγω­νι­ζό­με­νες γυναί­κες. Η κλή­ση της προ­έ­δρου της ΟΕΝΓΕ Αφρο­δί­της Ρέτζιου σε απο­λο­γία για­τί δια­δή­λω­νε με άλλους συνα­δέλ­φους για τα αυτο­νό­η­τα, σημα­το­δο­τεί νέα επο­χή τρο­μο­κρα­τί­ας με άρω­μα Ευρω­παϊ­κής Ένωσης!

Είναι πασί­γνω­στο το σκί­τσο από τη Γαλ­λία που δεί­χνει αστυ­νο­μι­κούς να δέρ­νουν δια­δη­λώ­τρια για­τρό. Αληθινό!

Είδα­με και εδώ παρό­μοιες εικόνες.

Αν πάμε δύο χρό­νια πίσω στο Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο, στην ίδια συνά­δελ­φο ασκή­θη­κε τρο­μο­κρα­τία και δια­τά­χθη­κε ΕΔΕ. Για ποιο λόγο; Για­τί η Αφρο­δί­τη, ως εφη­με­ρεύ­ου­σα ψυχί­α­τρος κάλε­σε τον αστυ­νο­μι­κό που επέ­βλε­πε κρα­τού­με­νο ασθε­νή, να μην οπλο­φο­ρεί μέσα στη ψυχια­τρι­κή κλι­νι­κή! Ζήτη­σε το ανθρώ­πι­νο και επι­στη­μο­νι­κά αυτο­νό­η­το! Ετοί­μα­σαν χει­ρο­πέ­δες και σύλ­λη­ψη! Εν ώρα εφημερίας!!

Η απα­ξιω­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά Διοι­κη­τών, Υπουρ­γών και άλλων αξιω­μα­τού­χων σε νοση­λεύ­τριες, για­τρούς, καθα­ρί­στριες, τρα­πε­ζο­κό­μες είναι ψωμο­τύ­ρι. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ!

Να στα­μα­τή­σει η υπο­κρι­σία. Μην έρχο­νται τώρα οι δυνά­στες να παρα­στή­σουν τους προστάτες.

Αν πάμε δε και στον Ιδιω­τι­κό Τομέα Υγεί­ας – Πρό­νοιας εκεί το βαρέ­λι της ταπεί­νω­σης και τρο­μο­κρα­τί­ας σε κάθε δίκαιη διεκ­δί­κι­ση, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!

Γίνε­ται ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά στις αγω­νι­ζό­με­νες γυναί­κες για­τί ο εκφο­βι­σμός και η τρο­μο­κρα­τία των αγω­νι­ζό­με­νων ηρω­ΐ­δων υγειο­νο­μι­κών λεί­πει από τα τηλε­ο­πτι­κά παρά­θυ­ρα.

Μπο­ρεί να είναι και αυτό μία συμ­βο­λή της κυβέρ­νη­σης στην “ισό­τη­τα των φύλων”. Καμία διά­κρι­ση στην κατα­στο­λή ανδρών και γυναι­κών που εργά­ζο­νται, αγω­νί­ζο­νται και παλεύ­ουν για να ανθρω­πέ­ψει ο άνθρωπος.

Πάντως είναι σίγου­ρα επι­λο­γή όλων των Ευρω­λά­γνων, από τη μια να επαι­νούν τις αγω­νι­ζό­με­νες γυναί­κες για την προ­σφο­ρά τους και ταυ­τό­χρο­να να τις μαστι­γώ­νουν μόλις διεκ­δι­κή­σουν τα αυτο­νό­η­τα. Στην ωμή και ταπει­νω­τι­κή βία των καπι­τα­λι­στών και του κρά­τους ο αγώ­νας για το καθη­με­ρι­νό πρό­βλη­μα είναι διαρ­κής και έχει προ­ο­πτι­κή την ανα­τρο­πή της σαπίλας.

Ηλί­ας Π. Σιώρας
Πρό­ε­δρος Σ.Ε.Ν.Ευαγγελισμού
Γραμ­μα­τέ­ας  Ε.Ι.Ν.Α.Π.
Γραμ­μα­τέ­ας ΕΙΝΑΠΓ

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο