Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Όχι άλλες ανθρωποθυσίες

Σε σχό­λιο του για την έκτα­κτη επι­χο­ρή­γη­ση των κρα­τι­κών νοσο­κο­μεί­ων, ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΕΙΝΑΠ, Ηλί­ας Σιώ­ρας, επισημαίνει:

 Δημο­σιεύ­τη­κε στο ΦΕΚ τρο­πο­ποί­η­ση του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού στην οποία προ­βλέ­πε­ται 75,5 εκατ. ευρώ ενί­σχυ­ση στα κρα­τι­κά νοσο­κο­μεία για προ­σω­πι­κό, εξο­πλι­σμό και λοι­πές υποχρεώσεις.

Το 2019 μειώ­θη­κε η επι­χο­ρή­γη­ση στα νοσο­κο­μεία κατά 64 εκατ. ευρώ και το 2020 μειώ­θη­κε κατά 36 εκατ. ευρώ. Δηλα­δή, μόνο τα δύο τελευ­ταία η επι­χο­ρή­γη­ση τα κρα­τι­κά νοσο­κο­μεία μειώ­θη­κε κατά 100 εκατ. ευρώ.!!! Τώρα δίνουν μόνο 75,5 εκατ. σε ένα βαθιά τραυ­μα­τι­σμέ­νο και σχε­δόν ιδιω­τι­κο­ποι­η­μέ­νο κρα­τι­κό σύστη­μα Υγείας.

Την ίδια στιγ­μή με τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν δίνουν 2 δισ. στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες και μόνο 400 εκατ. σε μισθω­τούς.  Δέσμιοι στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των ομί­λων. Οι υγειο­νο­μι­κοί είναι οργι­σμέ­νοι. Στις 19 Μαρ­τί­ου φωνά­ξα­με έξω από το υπουρ­γείο Υγεί­ας: «TEPMA ΣTA MNHMONIA KAI TIΣ KOPOΪΔIEΣ, OXI AΛΛEΣ ANΘPΩΠOΘYΣIEΣ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο