Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: 100 εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού σε καραντίνα!!! — Η πληρότητα ΜΕθ covid αγγίζει το 100%

Σήμε­ρα κλή­θη­καν οι διευ­θυ­ντές των κλι­νι­κών από τη διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου για να ενη­με­ρω­θούν για την ανά­γκη πιο αυξη­μέ­νων μέτρων προ­στα­σί­ας, για τον περιο­ρι­σμό του επι­σκε­πτη­ρί­ου κλπ. όμως εκεί επί­ση­μα τους ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι σήμε­ρα 26!!! υγειο­νο­μι­κοί του Ευαγ­γε­λι­σμού είναι θετι­κοί στον ιό της παν­δη­μί­ας και άλλοι 73!!!! είναι σε καρα­ντί­να. Σύνο­λο 99!!! Το ερώ­τη­μα είναι πώς θα λει­τουρ­γή­σουν τα τμή­μα­τα αυτές τις μέρες, με τι προ­σω­πι­κό, αφού οι εφε­δρεί­ες είναι ελά­χι­στες. Ταυ­τό­χρο­να δια­πι­στώ­νο­νται και νέα σπο­ρα­δι­κά κρού­σμα­τα σε ασθε­νείς και υγειο­νο­μι­κούς. Και επι­πλέ­ον, οι έλεγ­χοι με τεστ αλλά και η από­φα­ση να βγει σε καρα­ντί­να προ­σω­πι­κό που εκτέ­θη­κε είναι πλέ­ον πιο περιο­ρι­σμέ­να με από­φα­ση του επι­τρο­πής λοι­μώ­ξε­ων του νοσοκομείου.

Η πλη­ρό­τη­τα σε απλές κλί­νες covid και σε ΜΕθ covid αγγί­ζει το 100%. Πού θα οδη­γή­σει αυτή η κατά­στα­ση;; Αν δεν έρθει τώρα επαρ­κές μόνι­μο προ­σω­πι­κό και όχι με εξευ­τε­λι­στι­κές συμ­βά­σεις τρί­μη­νες, αλλά και αν δεν γίνει επί­τα­ξη πραγ­μα­τι­κή και όχι ψεύ­τι­κη και με απο­ζη­μί­ω­ση ιδιω­τι­κών δόμων υγεί­ας το μεγα­λύ­τε­ρο νοσο­κο­μείο της χώρας θα έχει σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα λει­τουρ­γί­ας, πολύ πιο σοβα­ρά από τα σημε­ρι­νά. Το μόνο θετι­κό που προ­έ­κυ­ψε από την ενη­μέ­ρω­ση είναι αυτό που επί­μο­να ζητού­σα­με από το Μάρ­τη: να γίνε­ται τεστ σε όλους τους εισα­γό­με­νους ασθε­νείς ανε­ξαρ­τή­τως ειδι­κό­τη­τας και ανε­ξαρ­τή­τως αν είναι επεί­γου­σες ή τακτι­κές εισαγωγές.

Αύριο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν συγκε­ντρώ­σεις σε όλα τα νοσο­κο­μεία πανελ­λα­δι­κά 8–10 το πρωί για ενί­σχυ­ση της υγεί­ας, τηρώ­ντας όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προστασίας.

Ηλί­ας Σιώρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο