Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλεία: Αγριος ξυλοδαρμός 22χρονου ΑμεΑ από αστυνομικούς!

Θύμα άγριου ξυλο­δαρ­μού από αστυ­νο­μι­κούς της Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Ηλεί­ας έπε­σε προ­χτές το βρά­δυ, έξω από το σπί­τι του στο Λευ­κο­χώ­ρι Γαστού­νης Ηλεί­ας, ένας 22χρονος νεα­ρός, άτο­μο με αναπηρία.

Το απα­ρά­δε­κτο περι­στα­τι­κό, σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, συνέ­βη μπρο­στά στα μάτια των συγ­χω­ρια­νών του 22χρονου αλλά και της μητέ­ρας του, η οποία προ­σπά­θη­σε να προ­στα­τεύ­σει το παι­δί της κι όταν αργό­τε­ρα θέλη­σε να υπο­βά­λει μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά, η εισαγ­γε­λέ­ας Αμα­λιά­δας δεν την δέχτη­κε. Οπως έγι­νε γνω­στό, αστυ­νο­μι­κοί που περι­πο­λού­σαν στην περιο­χή Λευ­κο­χω­ρί­ου Γαστού­νης, πέρα­σαν για διαρ­ρή­κτη τον 22χρονο, τον κυνή­γη­σαν, τον ακι­νη­το­ποί­η­σαν με χει­ρο­πέ­δες και τον ξυλο­φόρ­τω­σαν, παρό­τι ο ίδιος λόγω της ανα­πη­ρί­ας του δεν μπο­ρού­σε να τους μιλήσει.

Το απα­ρά­δε­κτο περι­στα­τι­κό κατα­δι­κά­ζουν με κοι­νή ανα­κοί­νω­ση η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στην Ειδι­κή Αγω­γή (ΠΟΜΕΕΑ), η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να Ανα­πή­ρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαί­ος Σύλ­λο­γος Γονέ­ων ΑμΕΑ Αττι­κής και Νήσων. «Τα μέτρα κατα­στο­λής και αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας που έχουν εντα­θεί με αφορ­μή την ανά­γκη αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας δεν πρέ­πει με κανέ­να τρό­πο να νομι­μο­ποιού­νται στη συνεί­δη­σή μας», ανα­φέ­ρουν μετα­ξύ άλλων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο