Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλ. Σιώρας πρoς Άδ. Γεωργιάδη: «Να ‘ρθείτε να κάνουμε ανάνηψη στο διάδρομο!»

To 2013, μέσα στην οικο­νο­μι­κή κρί­ση ο τότε υπουρ­γός Υγεί­ας Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, υπε­ρα­σπι­ζό­ταν την ιδιω­τι­κή πρω­το­βου­λία στην υγεία και τα νοσο­κο­μεία, καλώ­ντας τους εργα­ζό­με­νους να μη γκρι­νιά­ζουν και να δου­λεύ­ουν, απέ­να­ντι στα αιτή­μα­τα τους για προ­σλή­ψεις και εξο­πλι­σμό. Σήμε­ρα, ο ίδιος ως υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, μιλά­ει για θεμι­τό κόστος στις μάσκες και τα αντι­ση­πτι­κά και πως όλα καθο­ρί­ζο­νται από το νόμο της προ­σφο­ράς και της ζήτησης.

Η απά­ντη­ση τότε από τον Ηλία Σιώ­ρα, πρό­ε­δρο των εργα­ζο­μέ­νων στον «Ευαγ­γε­λι­σμό», ήταν αφο­πλι­στι­κή για τις ανά­γκες και τα κενά στο Εθνι­κό Σύστη­μα Υγείας.

Επτά χρό­νια μετά και εν μέσω παν­δη­μί­ας, τα χρό­νια κενά και οι ελλεί­ψεις φανε­ρώ­νο­νται μπρο­στά στα μάτια μας.

Σήμε­ρα απαι­τεί­ται χωρίς καθυ­στέ­ρη­ση η λήψη άμε­σων συν­δυα­στι­κών μέτρων.
Δεν αρκούν οι συστά­σεις στον κόσμο και η «ατο­μι­κή προ­στα­σία».

Οι δια­δι­κτυα­κές προ­τρο­πές για χει­ρο­κρο­τή­μα­τα στους για­τρούς και τους νοση­λευ­τές από τους σημε­ρι­νούς αλλά και τους προη­γού­με­νους κυβερ­νώ­ντες, που έχουν δια­λύ­σει τη Δημό­σια Υγεία, είναι υπο­κρι­τι­κή.
Προ­κα­λούν οργή στους μαχό­με­νους υγειο­νο­μι­κούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνι­ση μάχη με το θάνα­το. Κάπο­τε τους λοι­δο­ρού­σαν ότι τα αιτή­μα­τα για ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, τα αιτή­μα­τα για προ­σλή­ψεις και εξο­πλι­σμό ήταν μαξι­μα­λι­στι­κά και ανέφικτα.
Σήμε­ρα όλος ο λαός κατα­λα­βαί­νει και βλέ­πει πως ήταν ανά­γκη. Και για το χθες και για το σήμε­ρα και για το μέλλον.

Δεν πιστεύ­ει κανείς τους υπο­κρι­τές. Ας αφή­σουν τα ανέ­ξο­δα λόγια στή­ρι­ξης και να προ­χω­ρή­σουν εδώ και τώρα σε προ­σλή­ψεις και σε άνοιγ­μα κρε­βα­τιών ΜΕΘ (πάνω από 100 παρα­μέ­νουν κλει­στές), καλύ­πτο­ντας τα κενά και τις ελλεί­ψεις που απο­τε­λούν βόμ­βα για την υγεία του λαού, ιδιαί­τε­ρα σε κατα­στά­σεις εκτά­κτου ανάγκης.

Αυτές τις μέρες οι για­τροί, οι νοση­λευ­τές και όλοι οι εργα­ζό­με­νοι στα νοσο­κο­μεία δίνουν τη μάχη απέ­να­ντι στον κορο­νο­ϊό, μαζί με το λαό. Τη στή­ρι­ξή του την βλέ­πουν καθη­με­ρι­νά στα μάτια των ασθε­νών και των οικο­γε­νειών τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο