Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλ. Σιώρας: 50% ο κίνδυνος θνητότητας για τους δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

«Η κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στον Ευαγ­γε­λι­σμό και σε άλλα νοσο­κο­μεία κάνουν επι­τα­κτι­κή την ανά­γκη άμε­σης επί­τα­ξης του ιδιω­τι­κού τομέα», επε­σή­μα­νε ο Ηλί­ας Σιώ­ρας καρ­διο­λό­γος και πρό­ε­δρος εργα­ζο­μέ­νων στον Ευαγ­γε­λι­σμό μιλώ­ντας στον Αθή­να 9.84 και στις Ελε­ο­νώ­ρα Ορφα­νί­δου και την Ελευ­θε­ρία Κουμάντου.

«Νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι 129 ασθε­νείς εκτός ΜΕΘ οι μισοί εκ των οποί­ων είναι ασθε­νείς covid, βρί­σκο­νται δηλα­δή σε κοι­νό θάλα­μο χωρίς κανο­νι­κό οξυ­γό­νο, ελλι­πή παρα­κο­λού­θη­ση και με σοβα­ρό κίν­δυ­νο ενδο­νο­σο­κο­μεια­κών λοι­μώ­ξε­ων. Αν στην εντα­τι­κή ο κίν­δυ­νος θνη­τό­τη­τας φτά­νει το 20% εκτός ΜΕΘ αγγί­ζει το 50%» δήλω­σε χαρακτηριστικά.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις δηλώ­σεις του υπουρ­γού υγεί­ας, περί δια­θε­σι­μό­τη­τας 230 κλι­νών ΜΕΘ των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών ο κ. Σιώ­ρας είπε: «εμείς δεν είδα­με ασθε­νείς με covid να δια­κο­μί­ζο­νται στον ιδιω­τι­κό τομέα, δια­φο­ρε­τι­κά δεν θα ήταν αυτή η ασφυ­κτι­κή κατά­στα­ση στο ΕΣΥ. Ο υπουρ­γός εννο­εί ότι δια­πραγ­μα­τεύ­ε­ται ενώ θα έπρε­πε να είναι επι­στρα­τευ­μέ­νοι».

«Δεν θα πάθουν τίπο­τα οι ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές αν θα δια­θέ­σουν κλί­νες και το προ­σω­πι­κό τους για ένα διά­στη­μα χωρίς αντί­τι­μο για τη δημό­σια υγεία. Θα έπρε­πε να υπάρ­ξει επι­στρά­τευ­ση αντί να συζη­τά­με αν θα είναι η απο­ζη­μί­ω­ση τους στα 1600 ή τα 1100 ευρώ».

Το έρη­μο κλου­βί, Κεί­με­νο Βαγ­γε­λιώ Καρα­κα­τσά­νη – Ζωγρα­φιές Εύα Μελά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο