Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Απέλασαν εκατοντάδες παιδιά μεταναστών

Οι ΗΠΑ απέ­λα­σαν του­λά­χι­στον 1.000 ασυ­νό­δευ­τα παι­διά μετα­να­στών στο Μεξι­κό, στο Ελ Σαλ­βα­δόρ, στη Γουα­τε­μά­λα και την Ονδού­ρα από τις αρχές Μάρ­τη παρ’ όλους τους κιν­δύ­νους για βία και δια­κρί­σεις ενα­ντί­ον τους, που έχουν επι­δει­νω­θεί εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, δήλω­σε σήμε­ρα η υπη­ρε­σία των Ηνω­μέ­νων Εθνών για τα παι­διά, UNICEF.

Το Μεξι­κό απέ­λα­σε επί­σης του­λά­χι­στον 447 παι­διά μετα­να­στών στη Γουα­τε­μά­λα και την Ονδού­ρα κατά την ίδια περί­ο­δο, ανέ­φε­ρε η UNICEF προει­δο­ποιώ­ντας ότι τα παι­διά που επέ­στρε­ψαν από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και το Μεξι­κό αντι­με­τώ­πι­σαν πρό­σθε­τους κιν­δύ­νους για την προ­στα­σί­ας τους, λόγω της καχυ­πο­ψί­ας ότι έχουν μολυν­θεί με κορονοϊό.

«Η COVID-19 επι­δει­νώ­νει μια κακή κατά­στα­ση. Οι δια­κρί­σεις και οι επι­θέ­σεις προ­στί­θε­νται τώρα σε υπάρ­χου­σες απει­λές, όπως η βία των συμ­μο­ριών που οδή­γη­σε αυτά τα παι­διά να φύγουν από την αρχή», τονί­ζει η εκτε­λε­στι­κή διευ­θύ­ντρια της UNICEF Ενριέ­τα Φόρε. «Αυτό σημαί­νει ότι πολ­λά παι­διά που έχουν επι­στρέ­ψει πλέ­ον δια­τρέ­χουν διπλό κίν­δυ­νο και ακό­μη μπο­ρεί να βρί­σκο­νται σε πολύ μεγα­λύ­τε­ρο κίν­δυ­νο από ό,τι όταν έφυ­γαν από τις κοι­νό­τη­τές τους», ανα­φέ­ρει η ίδια στην ανα­κοί­νω­σή της.

Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες έχουν αρχί­σει από τον Μάρ­τη να εφαρ­μό­ζουν κανό­νες που σχε­τί­ζο­νται με τον κορο­νο­ϊό, επι­τρέ­πο­ντας στις αρχές να απε­λαύ­νουν με ταχείς ρυθ­μούς τους μετα­νά­στες που συνε­λή­φθη­σαν στα σύνο­ρα. Τα επί­ση­μα στοι­χεία δεί­χνουν ότι περί­που 900 ασυ­νό­δευ­τα παι­διά απε­λά­θη­καν τον Μάρ­τη και τον Απρί­λη, με βάση αυτούς τους κανόνες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο