Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε με εννέα σφαίρες πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ένας αστυ­νο­μι­κός στο Τού­σον της Αρι­ζό­νας σκό­τω­σε με εννέα σφαί­ρες έναν 61χρονο άνδρα, ύπο­πτο για κλο­πή από κατά­στη­μα, ο οποί­ος κυκλο­φο­ρού­σε με ανα­πη­ρι­κό αμα­ξί­διο, αρνή­θη­κε να στα­μα­τή­σει και του είχε στρέ­ψει την πλάτη.

Ο αρχη­γός της αστυ­νο­μί­ας του Τού­σον, που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα βίντεο της τρα­γω­δί­ας, είπε ότι έχει ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία από­λυ­σης του αστυ­νο­μι­κού Ράιαν Ρέμινγ­κτον. Ο τελευ­ταί­ος δεν ήταν σε υπη­ρε­σία όταν πυρο­βό­λη­σε τον άνδρα, το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας, αλλά εργα­ζό­ταν ως φύλα­κας στο σου­περ­μάρ­κετ όπου φέρε­ται να έγι­νε η κλοπή.

Ο αστυ­νο­μι­κός διευ­θυ­ντής Κρις Μάγκνους δήλω­σε «πολύ ταραγ­μέ­νος» από τις πρά­ξεις του υφι­στα­μέ­νου του. «Η χρή­ση φονι­κής βίας κατά τη διάρ­κεια αυτού του συμ­βά­ντος είναι ξεκά­θα­ρη παρά­βα­ση των κανο­νι­σμών της υπη­ρε­σί­ας μας», τόνι­σε στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παραχώρησε.

Για την υπό­θε­ση διε­νερ­γεί­ται έρευ­να από τις εισαγ­γε­λι­κές αρχές.

Το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας, ένας υπάλ­λη­λος του σου­περ­μάρ­κετ Walmart στο Τού­σον είπε στον αστυ­νο­μι­κό Ράιαν Ρέμινγ­κτον ότι ένα άτο­μο που κυκλο­φο­ρού­σε με ανα­πη­ρι­κό αμα­ξί­διο είχε κλέ­ψει ένα κου­τί με εργα­λεία. Ο υπάλ­λη­λος είπε ότι ζήτη­σε την από­δει­ξη αγο­ράς από τον 61χρονο Ρίτσαρντ Λι Ρίτσαρντς αλλά εκεί­νος τρά­βη­ξε μαχαί­ρι φωνά­ζο­ντας «Να η από­δει­ξή σου» και κατευ­θύν­θη­κε προς την έξοδο.

Ο Ρέμινγ­κτον ζήτη­σε πολ­λές φορές από τον Ρίτσαρντς να στα­μα­τή­σει και να πετά­ξει το μαχαί­ρι, όμως ο άνδρας τον αγνό­η­σε, βγή­κε από το σου­περ­μάρ­κετ και, δια­σχί­ζο­ντας το πάρ­κινγκ, κατευ­θύν­θη­κε σε ένα κατά­στη­μα σιδη­ρι­κών, στην απέ­να­ντι πλευρά.

Σύμ­φω­να με τον Μάγκνους, ο Ρέμινγ­κτον, μαζί με έναν άλλο αστυ­νο­μι­κό που έφτα­σε στο μετα­ξύ στο σημείο, διέ­τα­ξε τον ύπο­πτο να μην μπει στο μαγα­ζί. Όταν ο Ρίτσαρντς δεν στα­μά­τη­σε, τον πυρο­βό­λη­σε εννέα φορές, στην πλά­τη και στα πλευρά.

Ο δικη­γό­ρος του αστυ­νο­μι­κού, ο Μάικλ Στό­ρι, υπο­στη­ρί­ζει ότι ο πελά­της του προ­σπά­θη­σε να απο­κλι­μα­κώ­σει την κατά­στα­ση αλλά η στά­ση του θύμα­τος «δεν του άφη­σε άλλη επι­λο­γή» από το να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το όπλο του.

Πηγή: ΑΠΕ

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο