Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Αφησαν 17χρονο να πεθάνει επειδή δεν είχε ασφάλεια

Σοκά­ρουν τα όσα καταγ­γέ­λο­νται για τον 17χρονο στην Καλι­φόρ­νια των ΗΠΑ, που πέθα­νε από κορο­ναϊό, αφου πρώ­τα του αρνή­θη­καν τη νοση­λεία σε Κλι­νι­κή Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών, επει­δή δεν είχε ασφά­λεια υγείας!

Όπως ανα­φέ­ρουν μέσα ενη­μέ­ρω­σης ο 17χρονος δεν είχε κάποιο πρό­βλη­μα υγεί­ας. Αρχι­κά ο θάνα­τός του απο­δό­θη­κε στον κορο­ναϊό αλλά μετά αυτό΄ανατράπηκε.

Ωστό­σο ο δήμαρ­χος του Lancaster, στην Καλι­φόρ­νια, R Rex Parris, επι­βε­βαί­ω­σε τον θάνα­το του έφη­βου με βίντεο που ανέ­βα­σε στο δια­δί­κτυο, όπου ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά «δεν είχε ασφά­λεια, οπό­τε δεν τον άφη­σαν να νοσηλευτεί».

«Την Παρα­σκευή, ήταν υγι­ής. Την Τετάρ­τη είχε πεθά­νει», λέει ο κ. Parris και συνεχίζει:

«Δεν είχε ασφά­λεια, οπό­τε δεν τον άφη­σαν να νοση­λευ­τεί» όταν έφτα­σε στη συγκε­κρι­μέ­νη Κλι­νι­κή Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών. Το προ­σω­πι­κό είπε στους γονείς του παι­διού να το πάνε σε ένα τοπι­κό δημό­σιο νοσοκομείο.

«Στον δρό­μο, όμως, για το νοσο­κο­μείο ο έφη­βος, έπα­θε καρ­δια­κή προ­σβο­λή. «Κατά­φε­ραν να τον επα­να­φέ­ρουν και να τον κρα­τή­σουν ζωντα­νό για έξι ώρες. Αλλά όταν έφτα­σε ήταν πολύ αργά» λέει ο δήμαρχος.

Πηγή: In.gr / NBCNEWS

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο