Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Γυναίκα πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει ναζιστική σημαία από αυλή

Μία Αμε­ρι­κα­νί­δα γυναί­κα δέχθη­κε πυρά από πυρο­βό­λο όπλο ενώ προ­σπα­θού­σε να αφαι­ρέ­σει μία ναζι­στι­κή σημαία από την αυλή ενός σπι­τιού στην Οκλα­χό­μα. Έχο­ντας φύγει από ένα πάρ­τι στο οποίο βρι­σκό­ταν, η 26χρονη γυναί­κα κατέ­βα­σε μία από τις δύο σημαί­ες που κυμά­τι­ζαν στην αυλή του σπι­τιού του 44χρονου Αλε­ξά­ντερ Φίστερ. Σύμ­φω­να με ανα­φο­ρές, ο τελευ­ταί­ος την πυρο­βό­λη­σε στην πλά­τη με ένα ημιαυ­τό­μα­το όπλο, καθώς απο­μα­κρυ­νό­ταν από την οικία του.

Η γυναί­κα ανα­μέ­νε­ται να αναρ­ρώ­σει από τα τραύ­μα­τα της, ενώ ο δρά­στης κρα­τεί­ται από τις Αρχές. Ο σερί­φης της κομη­τεί­ας Γκάρ­φιλντ, όπου έλα­βε χώρα το περι­στα­τι­κό, ανα­κοί­νω­σε ότι η άτυ­χη γυναί­κα βρέ­θη­κε να κεί­τε­ται σε ένα χαντά­κι με τέσ­σε­ρα τραύ­μα­τα από πυρο­βό­λο όπλο.

Όπως ανα­φέ­ρει το NBC, οι κάμε­ρες στο σπί­τι του Φίστερ «καρ­φώ­νουν» τον ίδιο, ο οποί­ος φαί­νε­ται να πυρο­βο­λεί ενα­ντί­ον της γυναί­κας «χωρίς προει­δο­ποί­η­ση». O 44χρονος βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πος με κατη­γο­ρί­ες για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας και πρό­κλη­ση βαριάς σωμα­τι­κής βλά­βης, ενώ ανα­μέ­νε­ται να εμφα­νι­στεί ενώ­πιον δικα­στη­ρί­ου στις 9 Ιουλίου.

Σύμ­φω­να με έναν γεί­το­να του κατη­γο­ρού­με­νου, οι σημαί­ες κυμά­τι­ζαν στο σπί­τι για περί­που έναν χρό­νο, ενώ είχαν κλα­πεί και ορι­σμέ­νες φορές στο παρελ­θόν. Ακό­μη, ο δρά­στης φέρε­ται να ντυ­νό­ταν συχνά με μαύ­ρη στο­λή και ναζι­στι­κό περι­βρα­χιό­νιο, φέρ­νο­ντας στο νου τις στο­λές που φορού­σαν οι αξιω­μα­τι­κοί των SS. Ωστό­σο, σύμ­φω­να με τους γεί­το­νες του, κρά­τα­γε τις εμμο­νές του με τον ναζι­σμό για τον εαυ­τό του, χωρίς να τις επι­κοι­νω­νεί ρητά στους γύρω του.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο