Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Εκατομμύρια άνεργοι, με πολλά χρόνια εργασίας, δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας

Εκα­τομ­μύ­ρια Αμε­ρι­κα­νοί που έμει­ναν χωρίς δου­λειά κατά την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού δεν κατά­φε­ραν να εγγρα­φούν για να λάβουν επί­δο­μα ανερ­γί­ας από τότε που η αμε­ρι­κα­νι­κή οικο­νο­μία βρέ­θη­κε σε ελεύ­θε­ρη πτώ­ση, σύμ­φω­να με δημο­σκό­πη­ση που δημο­σιεύ­θη­κε σήμερα.

Σε δια­δι­κτυα­κή δημο­σκό­πη­ση, το Economic Policy Institute βρή­κε ότι για κάθε 10 ανθρώ­πους που υπέ­βα­λαν επι­τυ­χώς αίτη­μα για επί­δο­μα ανερ­γί­ας, τρεις ή τέσ­σε­ρις δεν κατά­φε­ραν να εγγρα­φούν, ενώ ακό­μα δύο δεν προ­σπά­θη­σαν καν να κάνουν αίτηση.

Τα επί­ση­μα στα­τι­στι­κά στοι­χεία των ΗΠΑ δεί­χνουν ότι 26,5 εκατ. άνθρω­ποι έχουν κάνει αίτη­ση για επί­δο­μα ανερ­γί­ας από τα μέσα Μαρ­τί­ου, γεγο­νός που σημαί­νει ότι όλες οι θέσεις εργα­σί­ας που δημιουρ­γή­θη­καν κατά τη μεγα­λύ­τε­ρη στην αμε­ρι­κα­νι­κή Ιστο­ρία περί­ο­δο ευη­με­ρί­ας της αγο­ράς εργα­σί­ας αφανίστηκαν.

Η έρευ­να του EPI υπο­δη­λώ­νει ότι επι­πλέ­ον 8,9 εκατ. έως 13,9 εκατ. άνθρω­ποι έχουν απο­κλει­στεί από το σύστη­μα, δήλω­σε ο Μπεν Ζίπε­ρερ, ο επι­κε­φα­λής συντά­κτης της έρευνας.

«Αυτή η έρευ­να επι­κυ­ρώ­νει περι­στα­τι­κά και ανα­φο­ρές στον Τύπο για κόσμο που έχει δυσκο­λευ­θεί να κάνει αίτη­ση για επι­δό­μα­τα τα οποία χρειά­ζο­νται και αξί­ζουν», δήλω­σε ο Ζίπερερ.

Οι εργα­ζό­με­νοι που έχουν χάσει τη δου­λειά τους δηλώ­νουν ότι έχουν βρε­θεί αντι­μέ­τω­ποι με ιστο­σε­λί­δες που έχουν «πέσει» και κατει­λημ­μέ­νες τηλε­φω­νι­κές γραμ­μές, ενώ οι πολι­τεια­κές αρχές που δια­χει­ρί­ζο­νται το πρό­γραμ­μα έχουν «πνι­γεί» σε αιτήσεις.

«Είναι ντρο­πή να δου­λεύ­εις τόσα χρό­νια και όταν το χρειά­ζε­σαι, να μην μπο­ρείς να το λάβεις», δήλω­σε ο Τζιμ Χιουζ, 48 ετών, ο οποί­ος δήλω­σε ότι δεν έχει κατα­φέ­ρει να υπο­βά­λει αίτη­ση εδώ και πάνω από δύο εβδο­μά­δες από τότε που απο­λύ­θη­κε από τη δου­λειά του σε κατά­στη­μα μετα­χει­ρι­σμέ­νων ειδών τον Μάρ­τιο στο Ορλά­ντο της Φλό­ρι­ντα. Ο Χιουζ δήλω­σε ότι έστει­λε με το ταχυ­δρο­μείο γρα­πτή αίτη­ση στις 9 Απρι­λί­ου αλλά δεν έχει λάβει ακό­μα απά­ντη­ση. «Είναι σχε­δόν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο για να απο­τύ­χει. Το έκα­ναν περί­πλο­κο για να απο­θαρ­ρύ­νε­ται ο κόσμος και να εγκα­τα­λεί­πει την προ­σπά­θεια», δήλωσε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο