Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε στην Αριζόνα ο θανατοποινίτης Φρανκ Άτγουντ

Εκτε­λέ­στη­κε με θανα­τη­φό­ρα ένε­ση την Τετάρ­τη στην Αρι­ζό­να ο θανα­το­ποι­νί­της Φρανκ Άτγουντ. Πρό­κει­ται για τον 39ο θανα­το­ποι­νί­τη που εκτε­λεί­ται στην Αρι­ζό­να από το 1992.

Ο 66χρονος Ατγουντ είχε κατα­δι­κα­στεί σε θάνα­το για την απα­γω­γή και δολο­φο­νία της 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκιν­σον το 1984. Η εκτέ­λε­σή του έρχε­ται σχε­δόν ένα μήνα μετά την εκτέ­λε­ση του θανα­το­ποι­νί­τη Κλά­ρενς Ντί­ξον, την πρώ­τη που έλα­βε χώρα από το 2014.

Ο Άτγουντ υπο­στή­ρι­ζε επί χρό­νια ότι ήταν αθώ­ος και πως δεν είχε καμία σχέ­ση με το έγκλη­μα που του είχε κατα­λο­γι­στεί. Ο θανα­το­ποι­νί­της είχε αιτη­θεί το Μάιο απο­νο­μή χάρι­τος, επι­μέ­νο­ντας στην αθω­ό­τη­τά του. Ωστό­σο, το αίτη­μά του απορ­ρί­φθη­κε τελι­κά από την αμε­ρι­κα­νι­κή Δικαιο­σύ­νη, γεγο­νός που οδή­γη­σε στην έκδο­ση από­φα­σης για την εκτέ­λε­σή του, με θανα­τη­φό­ρο ένεση.

Ο 66χρονος Αμε­ρι­κα­νός έγι­νε γνω­στός στην Ελλά­δα και την Κύπρο για το γεγο­νός ότι είχε βαπτι­στεί χρι­στια­νός ορθό­δο­ξος και δια­τη­ρού­σε συχνή αλλη­λο­γρα­φία με Ελλα­δί­τες και Κύπριους κλη­ρι­κούς. Ένα εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο πριν την εκτέ­λε­σή του εκά­ρη ορθό­δο­ξος μονα­χός, λαμ­βά­νο­ντας το όνο­μα Εφραίμ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο