Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Εξάχρονο αγοράκι πήγε στο σχολείο με γεμάτο πιστόλι

Ένα αγό­ρι έξι ετών πήγε στο σχο­λείο με γεμά­το πιστό­λι, ανα­κοί­νω­σε η αστυ­νο­μία της πόλης Κολό­μπους, στην Πολι­τεία Οχάιο των βόρειων ΗΠΑ.

Το παι­δί θεά­θη­κε την Παρα­σκευή να κου­βα­λά­ει ένα «βαρύ αντι­κεί­με­νο» βαλ­μέ­νο μέσα στο παντε­λό­νι όταν μπή­κε στον παι­δο­κο­μι­κό σταθ­μό Africentric σε αυτή τη μητρό­πο­λη του Οχάιο.

Το προ­σω­πι­κό του σχο­λεί­ου έψα­ξε το παι­δί, βρή­κε και του πήρε το όπλο, ανέ­φε­ρε ανάρ­τη­ση της γενι­κής αστυ­νο­μι­κής διεύ­θυν­σης του Κολό­μπους στον ιστό­το­πο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης Facebook.

Δοθεί­σης της ηλι­κί­ας του, δεν θα του ασκη­θεί ποι­νι­κή δίω­ξη, πάντως διε­νερ­γεί­ται έρευ­να για να εξα­κρι­βω­θεί πώς ακρι­βώς βρέ­θη­κε στην κατο­χή του το όπλο.

Η οπλο­φο­ρία είναι δικαί­ω­μα κατο­χυ­ρω­μέ­νο από το Σύνταγ­μα στις ΗΠΑ, όπου το ένα τρί­το των ενη­λί­κων δηλώ­νει ότι έχει στην κατο­χή του του­λά­χι­στον ένα πυρο­βό­λο όπλο.

Σχε­δόν 40.000 άνθρω­ποι σκο­τώ­νο­νται κάθε χρό­νο από σφαί­ρες, στο πλαί­σιο εγκλη­μα­τι­κών ενερ­γειών, από ατύ­χη­μα, ή αυτοκτονώντας.

Από την 1η Ιανουα­ρί­ου 2019, 521 άνθρω­ποι έχουν σκο­τω­θεί στις ΗΠΑ από πυρά — στον αριθ­μό αυτόν δεν συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται οι αυτό­χει­ρες — ενώ 98 ανή­λι­κοι έχουν σκο­τω­θεί ή τραυ­μα­τι­στεί από σφαί­ρες, σύμ­φω­να με τον εξει­δι­κευ­μέ­νο ιστό­το­πο Gun Violence Archive.

ΗΠΑ: Μάθε δάσκα­λε να σκοτώνεις…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο