Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ μηνύει τον ράπερ Κάνιε Γουέστ ζητώντας 250 εκατομμύρια δολάρια

Μήνυ­ση κατά του Κάνιε Γου­έστ (Kaynie West) κατέ­θε­σε η οικο­γέ­νεια του δολο­φο­νη­μέ­νου Τζορτζ Φλόιντ μετά τους απα­ρά­δε­κτους ισχυ­ρι­σμούς του διά­ση­μου ράπερ ότι ο Φλόιντ πέθα­νε από υπερ­βο­λι­κή δόση βαρβιτουρικών!

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, κατά την διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης ο Γου­έστ ισχυ­ρί­στη­κε ότι ο θάνα­τος του Φλόιντ δεν ήταν απο­τέ­λε­σμα δολο­φο­νί­ας από τον αστυ­νο­μι­κό Ντέ­ρεκ Σοβίν, αλλά από μεγά­λη δόση φεντανίλ!

«Ο Φλόιντ πέθα­νε από υπερ­βο­λι­κή δόση φαι­ντα­νύ­λης. Αν κοι­τά­ξεις, το γόνα­το του άντρα δεν ήταν καν στο λαι­μό του. Είπαν ότι ούρ­λια­ζε για τη μαμά του. Η μαμά ήταν η κοπέ­λα του. Είναι στο ντο­κι­μα­ντέρ», σημεί­ω­σε ο γνω­στός για τις προ­κλη­τι­κές και αντι­δρα­στι­κές του από­ψεις Γουέστ.

Σε αντί­θε­ση με τους απα­ρά­δε­κτους ισχυ­ρι­σμούς του ράπερ, η δικαιο­σύ­νη έχει απο­φαν­θεί καθώς ο αστυ­νο­μι­κός Ντέ­ρεκ Σοβίν κατα­δι­κά­στη­κε για τη δολο­φο­νία του Φλόιντ, καθώς κρά­τη­σε το γόνα­τό του στο λαι­μό και την πλά­τη του Φλόιντ προ­κα­λώ­ντας του εγκε­φα­λι­κή βλά­βη και καρ­δια­κή ανακοπή.

Την μήνυ­ση, με την οποία ζητά απο­ζη­μί­ω­ση 250 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων, κατέ­θε­σε η πρώ­ην σύζυ­γος και μητέ­ρα της κόρης του Φλόιντ, Ρόξι Ουά­σινγ­κτον, εκ μέρους της ανή­λι­κης κόρης τους. Ο Κάνιε κατη­γο­ρεί­ται για παρε­νό­χλη­ση, δυσφή­μι­ση και πρό­κλη­ση συναι­σθη­μα­τι­κής οδύνης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο