Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ και ΙSIS συμπολεμιστές. Αδέρφια στα όπλα!

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Το πασί­γνω­στο υπέ­ρο­χο τρα­γου­δι των Dire Straits “Brothers in arms” θυμί­ζει  το άρθρο του Brandon Turbeville για τις ΗΠΑ και τον ISIS.

Ο Brandon Turbeville  συντά­κτης του Activist Post δημο­σιο­γρά­φος και συγ­γρα­φέ­ας που ζει στην Ν. Καρο­λί­να στις ΗΠΑ σε ένα εκτε­νές άρθρο του που το παρα­θέ­του­με, έχει συλ­λέ­ξει ειδή­σεις και πλη­ρο­φο­ρί­ες για την στε­νή συνερ­γα­σία των ΗΠΑ όπως και μιας σει­ράς άλλων χωρών με τον  ISIS. Μέσα από τις γραμ­μές φαί­νε­ται η συνερ­γα­σία, η εκπαί­δευ­ση σε μυστι­κά στρα­τό­πε­δα, ο εξο­πλι­σμός με υπερ­σύγ­χρο­νο οπλι­σμό αλλά και η διά­σω­ση και μετα­φο­ρά, όταν χρειά­ζε­ται, στε­λε­χών του ISIS. Οι πηγές που χρη­σι­μο­ποιεί σε μερι­κές περι­πτώ­σεις είναι αδύ­να­τον να επι­βε­βαιω­θούν σε ένα πόλε­μο σε μια τερά­στια έκτα­ση με τόσους πολ­λούς εμπλε­κό­με­νους και συμ­φέ­ρο­ντα. Φαί­νε­ται όμως η αλλη­λου­χία των γεγο­νό­των και οι απο­κα­λύ­ψεις του Συρια­κού στρα­τού. Φαί­νο­νται και οι εκβια­σμοί των Αμε­ρι­κα­νών που άφη­ναν τον ISIS να κάνει την βρώ­μι­κη δου­λειά για να εξα­σφα­λί­σουν τις βάσεις τους στο Ιράκ. Όπως και η βοή­θεια στους Ταλι­μπάν στο Αφγα­νι­στάν. Όλα αυτά έχουν κοστί­σει εκα­τομ­μύ­ρια ζωές χωρίς κανείς να ξέρει πόσοι ακό­μη θα έχουν την ίδια τύχη. Τα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, το κυνή­γι του ιμπε­ρια­λι­στι­κού κέρ­δους κατα­σκευά­ζει τέρα­τα διε­στραμ­μέ­να. Ολό­κλη­ρο το άρθρο:

«Παρά το γεγο­νός ότι η κυβέρ­νη­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών συστη­μα­τι­κά αρνεί­ται ότι συνερ­γά­ζε­ται με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο  με τον ISIS, οι εκθέ­σεις εξα­κο­λου­θούν να απο­δει­κνύ­ουν ακρι­βώς το αντί­θε­το, ιδιαί­τε­ρα στη Συρία.

Κατά τη διάρ­κεια του πολέ­μου και μετά την εμφά­νι­ση της τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης στην παγκό­σμια σκη­νή, υπήρ­ξαν μια σει­ρά επει­σό­δια  με «μυστη­ριώ­δη ελι­κό­πτε­ρα» που «εξά­γουν» στρα­τιώ­τες του ISIS από τα πεδία μαχών όταν αντι­με­τω­πί­ζουν επι­κεί­με­νη ήττα είτε από την νόμι­μη κυβέρ­νη­ση των χωρών που αγω­νί­ζο­νται, ή από πολι­το­φύ­λα­κες υπέρ της κυβέρ­νη­σης, ή ακό­μα και πριν από αντι-ISIS χτυ­πή­μα­τα «από τον υπο­τι­θέ­με­νο» αντι-ISIS συνασπισμό»

Δεν χρειά­ζε­ται να ανα­φερ­θεί κανείς σε λεπτο­με­ρή εξή­γη­ση ή ανά­λυ­ση του κάθε περι­στα­τι­κού, παρα­κά­τω όμως είναι μια σει­ρά από εκθέ­σεις των «αερο­γέ­φυ­ρων του κακού» που έχουν ανα­κύ­ψει τα τελευ­ταία χρό­νια. Το Πεντά­γω­νο, όπως προ­α­να­φέρ­θη­κε, έχει επα­νει­λημ­μέ­να αρνη­θεί αυτές τις εκθέσεις.

Είναι επί­σης ευρέ­ως γνω­στό ότι ο ISIS ήταν μια παρα­γω­γή μαζι­κής τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης και στρα­τη­γι­κής κατάρ­τι­σης από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, Ιορδανία,Τουρκία και των “Συνα­σπι­σμό” των χωρών του Κόλ­που Μπα­χρέιν, Κου­βέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σ.Αραβία καθώς και τα ενω­μέ­να Εμι­ρά­τα (GCC) .

Ιού­νιος — 2014, ο Aaron Klein αντα­πο­κρι­τής στην Μέση Ανα­το­λή της εφη­με­ρί­δας The Jewish Press  γρά­φο­ντας για το WorldNetDaily, ανα­φέ­ρει ότι μέλη του ISIS είχαν εκπαι­δευ­τεί το 2012 από τις ΗΠΑ σε  μυστι­κή βάση στην Ιορ­δα­νία, σύμ­φω­να με έκθε­ση αξιω­μα­τού­χων της Ιορδανίας.

Οκτώ­βρης 2014– Ο «Συνα­σπι­σμός»  ρίχνει ποσό­τη­τες εφο­δί­ων και πυρο­μα­χι­κών που υπο­τί­θε­ται ότι προ­ο­ρί­ζο­νται για τον ιρα­κι­νό λαό και τις αντι-Isis δυνά­μεις στο έδα­φος, σε περιο­χή που ελέγ­χε­ται από το ISIS. Το «λάθος» επι­βε­βαιώ­νε­ται από Ιρα­κι­νούς αξιω­μα­τού­χους και κοινοβουλευτικούς.

Οκτώ­βριος 2014 –αερο­με­τα­φο­ρά όπλων, κατά «λάθος», βρέ­θη­κε άμε­σα στα χέρια του ISIS στο Ayn al- Arab (Κομπά­νι).

Νοέμ­βριος 2014 – πρά­κτο­ρες ιρα­κι­νών μυστι­κών υπη­ρε­σιών απο­κα­λύ­πτουν ότι οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες προ­μη­θεύ­ουν τον ISIS με όπλα και τρό­φι­μα. Το ίδιο ανα­φέ­ρει δημο­σί­ευ­μα του ιρα­νι­κού πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων FARS News.

Στα τέλη Δεκεμ­βρί­ου, 2014, ο Ιρα­κι­νός νομο­μα­θής  Nahlah Αλ-Hababi, αμφι­σβη­τεί τα κίνη­τρα και τη δέσμευ­ση των ΗΠΑ και του “Συνα­σπι­σμού” ενά­ντια στον ISIS μετά τις απο­κα­λύ­ψεις  ότι οι τρο­μο­κρα­τι­κές ομά­δες στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα λαμ­βά­νουν ένα μεγά­λο αριθ­μό ενι­σχύ­σε­ων μετά από ρίψεις από αγνώ­στων στοι­χεί­ων αεροπλάνα.

Ιανουά­ριος 2015 – παρό­λο που η πλειο­ψη­φία αυτών των πλη­ρο­φο­ριών  επι­βε­βαιώ­θη­καν το 2018–2017, οι πρώ­τες εκθέ­σεις εμφα­νί­στη­καν νωρί­τε­ρα όπως αυτή τον Ιανουά­ριο του 2015, όπου ο ιρα­κι­νός βου­λευ­τής Ματζίντ Αλ-Gharawi ανα­φέ­ρει ότι “σύμ­φω­να με όλες τις δια­θέ­σι­μες πλη­ρο­φο­ρί­ες» τα αερο­πλά­να των ΗΠΑ προ­μη­θεύ­ουν εφό­δια στον ISIS, όχι μόνο στην επαρ­χία Salahuddin, αλλά και άλλες επαρ­χί­ες, σύμ­φω­να με δηλώ­σεις του στο Ιράκ TradeLink.

Δήλω­σε επί­σης ότι οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες «δεν ασχο­λού­νται στα σοβα­ρά με την κατα­πο­λέ­μη­ση της οργά­νω­σης ISIS, παρό­λο που έχουν τη τεχνο­λο­γι­κή δύνα­μη να εντο­πί­σουν την ακρι­βή παρου­σία των ενό­πλων του ISIS και να τους κατα­στρέ­ψουν μέσα σε ένα μήνα [αλλά δεν το έχουν κάνει].»

«Οι ΗΠΑ προ­σπα­θούν να παρα­τεί­νουν τον πόλε­μο κατά του ISIS μέχρι να  πάρουν εγγυ­ή­σεις από την ιρα­κι­νή κυβέρ­νη­ση για να παρα­μεί­νουν οι βάσεις τους στις επαρ­χί­ες της Μοσού­λης και Anbar», τονί­ζει, χωρίς να πάρει απάντηση.

Μάιος 2017 – Ο κυβερ­νή­της στην βόρεια επαρ­χία Σαρ‑έ Πολ του Αφγα­νι­στάν, Μοχά­μεντ Zaher Wahdat, απο­κα­λύ­πτει πως ελι­κό­πτε­ρα χωρίς δια­κρι­τι­κά είχαν προ­σγειω­θεί σε μια περιο­χή γνω­στό προ­πύρ­γιο των αντι­πά­λων. Το περι­στα­τι­κό συνέ­βη τη νύχτα,  και οι αφγα­νι­κές δυνά­μεις ασφα­λεί­ας δεν ήταν σε θέση να πάρουν εικόνες.

Μάιος 2017 – ανώ­νυ­μη τοπι­κή πηγή στην  Συρία αποκαλύπτει ότι στρα­τιω­τι­κά ελι­κό­πτε­ρα των ΗΠΑ μετέ­φε­ραν  διοι­κη­τές του ISIS από το οχυ­ρό τους στην Raqqa παίρ­νοντάς τους γιά «άγνω­στη τοποθεσία.»

29 Δεκεμ­βρί­ου 2017 –Το Συρια­κό πρα­κτο­ρείο  SANA ανα­φέ­ρει ότι ελι­κό­πτε­ρα των ΗΠΑ πήραν διοι­κη­τές του ISIS από την επαρ­χία  Deir ez-Zour και τους μετέ­φε­ραν στην επαρ­χία της al-Hasakah στη βορειο­α­να­το­λι­κή Συρία. 

Φεβρουά­ριος, 2018- Κρα­τι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης της Συρί­ας ανα­φέ­ρουν τη μετα­φο­ρά διοι­κη­τών του ISIS και μελών της οικο­γέ­νειάς τους στο Sabah al-Khair από ελι­κό­πτε­ρα των ΗΠΑ. Το Sabah al-Khair είναι περί­που 20 χιλιό­με­τρα νότια του al-Hasakah, όπου όλα τα σημά­δια δεί­χνουν ότι οι ΗΠΑ λει­τουρ­γούν εκεί μια βάση εκπαί­δευ­σης τρομοκρατών.

19 Μαρ­τί­ου 2018 – Το SANA ανα­φέ­ρε­ται σε ανώ­νυ­μη πηγή που δηλώ­νει πως τρία στρα­τιω­τι­κά ελι­κό­πτε­ρα των ΗΠΑ μετα­φέ­ρουν διοι­κη­τές του ISIS από περιο­χές της βορειο­α­να­το­λι­κής Συρί­ας.  Ανα­φέ­ρει ότι τα ελι­κό­πτε­ρα προ­σγειώ­θη­καν μετα­ξύ al-Jissi και Kalu, 2 χλμ νότια του Tal Hamis στην περιο­χή Qamlishi της επαρ­χί­ας Αλ-Hasakah.

23 Αυγού­στου 2018- Το TASS ανα­φέ­ρει ότι η Ρωσία είχε κατα­γρά­ψει μυστη­ριώ­δεις πτή­σεις ελι­κο­πτέ­ρου προς μονά­δες του ISIS στο Αφγα­νι­στάν, που μετέ­φε­ρε όπλα στους στρα­τιώ­τες του. 

«Θα θέλα­με να επι­ση­μά­νου­με για μια ακό­μη φορά τις πτή­σεις των αγνώ­στων ελι­κο­πτέ­ρων στο βόρειο Αφγα­νι­στάν, τα οποία παρα­δί­δουν όπλα και πυρο­μα­χι­κά στις τοπι­κές μονά­δες του ISIS και μέλη των Ταλι­μπάν που συνερ­γά­ζο­νται με τον ISIS . Ειδι­κό­τε­ρα, τα Αφγα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης και οι κάτοι­κοι δηλώ­νουν ότι τα εν λόγω ελι­κό­πτε­ρα, παρα­τη­ρή­θη­καν στην επαρ­χία Pol Sar‑e” δηλώ­νει η εκπρό­σω­πος τύπου του ρωσι­κού Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Maria Zakharova.

22 Σεπτεμ­βρί­ου 2018 – Το SANA ανα­φέ­ρει ότι ο Συνα­σπι­σμός υπό την ηγε­σία των ΗΠΑ διε­νερ­γεί επι­χεί­ρη­ση, προ­σγεί­ω­σης, στα περί­χω­ρα του χωριού al-Mrashde  που βρί­σκε­ται σε περιο­χή που έλεγ­χαν δυνά­μεις του ISIS. Αυτή η περιο­χή είναι στην Νοτιο­α­να­το­λι­κή ύπαι­θρο της Deir ez-Zor. Η είδη­ση ανα­φέ­ρει πως μετα­φέρ­θη­καν διοι­κη­τές του ISIS από τα ελικόπτερα.

7 Οκτω­βρί­ου 2018 –  Πάλι το SANA πλη­ρο­φο­ρεί πως κάτοι­κοι της πόλης της al-Shaafah, ήταν μάρ­τυ­ρες στην μετα­φο­ρά από αμε­ρι­κα­νι­κά ελι­κό­πτε­ρα διοι­κη­τών του ISIS από την  Abu Kamal στην επαρ­χία Deir ez-Zour. 

Νοέμ­βριος 10–11 2018. Το SANA ανα­φέ­ρει ότι αμε­ρι­κά­νι­κο αερο­πλά­νο προ­σγειώ­θη­κε στην επαρ­χία Deir ez-Zour, και παρέ­λα­βε τρία μέλη του ISIS.

«Απο­θή­κη γεμά­τη από Αμε­ρι­κα­νι­κά, Ευρω­παϊ­κά και Ισραη­λι­νά ” θανα­τη­φό­ρα όπλα ” βρέ­θη­κε από τον Συρια­κό στρα­τό, μετα­δί­δει το Sputnik International τον Νοέμ­βριο του 2017

-Τερά­στιες ποσό­τη­τες Αμε­ρι­κα­νι­κών όπλων βρέ­θη­καν σε απο­θή­κες ή κρύ­πτες στο έδα­φος του ISIS στην συνοι­κία Deir ez-Zor μετά την ανα­κα­τά­λη­ψη της από τον Συρια­κό στρα­τό .

Σύμ­φω­να με τις Συριακές στρα­τιω­τικές πηγές υπήρ­χαν πολ­λά όπλα κατα­σκευ­ής ΗΠΑ αλλά  και στρα­τιω­τι­κός εξο­πλι­σμός της Δυτι­κής Ευρώ­πης και ισραη­λι­νής παρα­γω­γής. Εκτός από Μ‑16 αυτό­μα­τα του­φέ­κια, βρέ­θη­καν βλή­μα­τα TOW για κατα­στρο­φή τάνκς και πυρο­βό­λα όπλα 155 χιλιο­στών των ΗΠΑ.

Υπήρχαν επί­σης κρυμ­μέ­να οχή­μα­τα Hummer!!  τα οποία είχαν χρη­σι­μο­ποι­η­θεί είτε για τη μετα­φο­ρά ατό­μων είτε ήταν γεμάτα εκρη­κτι­κά  στο εσω­τε­ρι­κό τους έτοιμα να εκραγούν. Βρέ­θη­καν ακό­μη Ισραη­λι­νά drowns ανα­γνώ­ρι­σης, σύγ­χρονα ισραη­λινά προ­στα­τευ­τι­κά ενδύ­μα­τα για τη διε­ξα­γω­γή βομ­βι­στι­κών εργασιών” ανα­φέ­ρει το Sputnik Arabic επι­κα­λού­με­νο στρα­τιω­τι­κή πηγή.

Η ίδια πηγή ανα­φέ­ρει ακό­μη ότι βρέ­θη­κε τεχνο­λογικός εξο­πλι­σμός συστη­μά­των  ανα­γνώ­ρι­σης αέρος και εδά­φους, δορυ­φο­ρι­κές επι­κοι­νω­νί­ες και κιβώ­τια με C-4 εκρη­κτι­κά. Υπήρ­χαν επί­σης κιβώ­τια με πυρο­μα­χι­κά και όπλα απο­θη­κευ­μέ­να σε υπό­γεια κατα­φύ­για, ακό­μη και άρμα­τα μάχης και αυτο­κί­νη­τα που ήταν καλυμ­μένα με αμε­ρι­κα­νι­κό δίχτυ καμου­φλάζ για την προ­στα­σία από βομ­βαρ­δι­σμούς ρωσι­κών και συρια­κών αερο­πλά­νων.

Σε συνέ­ντευ­ξή του στην ιστο­σε­λί­δα Syria Media Center ο Σύριος στρα­τη­γός  Ali al-Ali δηλώ­νει ότι “οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες παρέ­δω­σαν παρά­νο­μα  του­λά­χι­στον 1.500 φορ­τη­γά με όπλα και στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό στους τρο­μο­κρά­τες στη Συρία μετα­ξύ 5η Ιου­νί­ου και 15 Ιου­νί­ου του τρέ­χο­ντος έτους. Παρά το γεγο­νός ότι η Ουά­σιγ­κτον δηλώ­νει ότι τα όπλα αυτά προ­ο­ρί­ζο­νταν για τους συμ­μά­χους των ΗΠΑ, αυτά πάντα πέφτουν στα χέρια των τρο­μο­κρα­τών”.

Σύμ­φω­να με την ιστο­σε­λί­δα, το πιστό­λι αυστρια­κής κατα­σκευ­ής Glock 19 είναι το πιο δημο­φι­λές όπλο μετα­ξύ των στρα­τιω­τών του Daesh συμ­μά­χων του ISIS. Μια ματιά πίσω στο 2014, δεί­χνει σε βίντεο εκτέ­λε­σης ότι οι τρο­μο­κρά­τες χρη­σι­μο­ποιού­σαν τα εν λόγω πιστό­λια. Αργό­τε­ρα απο­κα­λύ­φθη­κε ότι αυτά τα πιστό­λια παρα­δό­θη­καν στα όργα­να επι­βο­λής του νόμου του Ιράκ το 2003–2004!!

Σύμ­φω­να με τον στρα­τη­γό, γενι­κά, τα αμε­ρι­κά­νι­κα Μ-16 όπλα εφό­δου έγιναν το σύμ­βο­λο της κρί­σης στη Συρία αφού βρί­σκο­νται παντού. Ο συρια­κός στρα­τός έχει επα­νει­λημ­μέ­να βρει κιβώ­τια σε απο­θή­κες του ISIS όπου ανα­γρά­φε­ται « ιδιο­κτη­σία ΗΠΑ». Η φήμη πως είναι κινέ­ζι­κα αντί­γρα­φα είναι εσφαλ­μέ­νη συνε­χί­ζει ο στρατηγός. 

Επι­πλέ­ον, ο συρια­κός στρα­τός σε αρκε­τές περι­πτώ­σεις βρήκε στις απο­θή­κες των τρο­μο­κρα­τών  το ελα­φρύ αυτό­μα­το του­φέ­κι FN FAL, όπλο που χρη­σι­μο­ποιεί­ται από το ΝΑΤΟ. Αυτό το του­φέ­κι είναι εξο­πλι­σμέ­νο ειδι­κά για ελεύ­θε­ρους σκο­πευτές και χρη­σι­μο­ποιεί­ται γενι­κά σε αστι­κές περιοχές.

Οι τρο­μο­κρά­τες του Daesh έχουν επί­σης χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το Heckler & Koch MP5 δημο­φιλές οπλο­πο­λυ­βό­λο, στις Αμε­ρι­κα­νι­κές και Ευρω­παϊ­κές υπη­ρε­σί­ες επι­βο­λής του νόμου” σύμ­φω­να με τον στρα­τη­γό”, τελειώ­νει το άρθρο. 

Είναι δύσκο­λα και για τον πιο δύσπι­στο να αμφι­σβη­τη­θούν όλες αυτές οι “συμ­πτώ­σεις”. Αιμα­το­κύ­λι­σαν τον μισό κόσμο οι Αμε­ρι­κά­νοι και οι σύμ­μα­χοί τους προ­ω­θώ­ντας τα συμ­φέ­ρο­ντά τους, δεν λυπή­θη­καν άμα­χους, γυναί­κες και παι­διά, κατέ­στρε­ψαν πόλεις, χωριά, υπο­δο­μές, και μνη­μεία πολι­τι­σμού και μόλυ­ναν την φύση. Οι λαοί πρέ­πει να δώσουν την δική τους απά­ντη­ση όσο το δυνα­τόν γρηγορότερα.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο