Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Κορονοϊός: Νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων λόγω της «Όμικρον»

Οι καθη­με­ρι­νές μολύν­σεις από Covid-19 στην μητρό­πο­λη του καπι­τα­λι­σμού, τις ΗΠΑ, κατα­γρά­φουν μεγά­λη άνο­δο λόγω της παραλ­λα­γής Όμι­κρον και ανα­μέ­νε­ται ότι θα φτά­σουν το ρεκόρ του περα­σμέ­νου Ιανουα­ρί­ου, ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα οι υγειο­νο­μι­κές αρχές.

«Είμα­στε ξεκά­θα­ρα σε κατα­κό­ρυ­φα ανο­δι­κή πορεία», εξή­γη­σε μιλώ­ντας στο δημό­σιο ραδιό­φω­νο NPR ο επι­δη­μιο­λό­γος Δρ Άντο­νι Φάου­τσι, ο σύμ­βου­λος του Λευ­κού Οίκου για την παν­δη­μία, σχο­λιά­ζο­ντας τα δεδο­μέ­να που δημο­σί­ευ­σε η εφη­με­ρί­δα New York Times.

Την Κυρια­κή κατα­γρά­φη­καν 214.499 νέα κρού­σμα­τα, αύξη­ση κατά 83% σε σύγκρι­ση με τον μέσο όρο των τελευ­ταί­ων 14 ημε­ρών. Το από­λυ­το ρεκόρ, με 251.232 κρού­σμα­τα σε μία ημέ­ρα είχε κατα­γρα­φεί τον Ιανουά­ριο του 2021.

Ο αριθ­μός των θανά­των αυξή­θη­κε επί­σης ελα­φρά τις τελευ­ταί­ες δύο εβδο­μά­δες (+3%).

Στις 24 Δεκεμ­βρί­ου ξεπε­ρά­στη­κε το όριο των 197.000 κρου­σμά­των και κατα­γρά­φη­καν 1.345 θάνα­τοι στη χώρα που θρη­νεί τα περισ­σό­τε­ρα θύμα­τα στον κόσμο, με περισ­σό­τε­ρους από 800.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα, πολ­λές Πολι­τεί­ες όπως αυτές του Ντέ­λα­γου­ερ, της Χαβά­ης, της Μασα­χου­σέ­της, του Νιου Τζέρ­σεϊ και της Νέας Υόρ­κης, καθώς επί­σης και το Που­έρ­το Ρίκο, κατα­γρά­φουν πρω­το­φα­νή αύξη­ση κρου­σμά­των. Στη Νέα Υόρ­κη οι υγειο­νο­μι­κές αρχές παρα­τή­ρη­σαν επί­σης αύξη­ση του αριθ­μού των παι­διών που νοση­λεύ­ο­νται με Covid-19.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο