Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά Λουκασένκο, Βολόντιν και Ζιουγκάνοφ

Συνε­χί­ζουν την επι­βο­λή οικο­νο­μι­κών κυρώ­σε­ων οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες κατά Ρώσων αξιω­μα­τού­χων, οργα­νώ­σε­ων αλλά και ιδιωτών.

Η Ουά­σινγ­κτον ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα νέες κυρώ­σεις κατά του Λευ­κο­ρώ­σου προ­έ­δρου Αλε­ξά­ντερ Λου­κα­σέν­κο και της συζύ­γου του, καθώς και Ρώσων ιδιω­τών και οντο­τή­των, για δια­φθο­ρά και παρα­βιά­σεις των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των, ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή του το αμε­ρι­κα­νι­κό υπουρ­γείο Οικονομικών.

Αυτές οι κυρώ­σεις στο­χεύ­ουν τον Αλε­ξά­ντερ Λου­κα­σέν­κο, “αρχη­γό μιας διε­φθαρ­μέ­νης κυβέρ­νη­σης στη Λευ­κο­ρω­σία, του οποί­ου το δίκτυο ευνοιο­κρα­τί­ας ωφε­λεί το περι­βάλ­λον και το καθε­στώς του”, καθώς και τη σύζυ­γό του, διευ­κρι­νί­ζει το υπουρ­γείο Οικονομικών.

Επί­σης, αμε­ρι­κα­νι­κές κυρώ­σεις επι­βλή­θη­καν στον Πρό­ε­δρο της Κρα­τι­κής Δού­μας της Ρωσί­ας Βιά­τσε­σλαβ Βολό­ντιν καθώς και σε υψη­λό­βαθ­μα στε­λέ­χη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­της της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΚΚΡΟ), μετα­ξύ των οποί­ων ο Γκε­νά­ντι Ζιουγκάνοφ.

Σε δηλώ­σεις του ο Ζιου­γκά­νοφ, που εξ’ αρχής τάχθη­κε υπέρ της ρωσι­κής εισβο­λής στην Ουκρα­νία, δήλω­σε ότι ο κυρώ­σεις των ΗΠΑ απο­τε­λούν τιμή για τον ίδιο και του δίνουν δύνα­μη να συνε­χί­σει τον αγώ­να «για την αλή­θεια και την δικαιοσύνη».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο