Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Με διώξεις απειλείται η γυναικολόγος που βοήθησε τη 10χρονη να κάνει άμβλωση

Οι αρχές στην Πολι­τεία της Ιντιά­να ανα­κοί­νω­σαν ότι διε­ξά­γουν έρευ­να σε βάρος μιας γυναι­κο­λό­γου η οποία βοή­θη­σε ένα 10χρονο κορί­τσι να κάνει άμβλω­ση, αφού έμει­νε έγκυος έπει­τα από βιασμό.

Η για­τρός Κέι­τλιν Μπέρ­ναρντ ανέ­φε­ρε στις αρχές Ιου­λί­ου σε πολ­λά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ότι δέχτη­κε το παι­δί στην Ιντια­νά­πο­λις αφού επι­κοι­νώ­νη­σε μαζί της ένας συνά­δελ­φός της από το Οχάιο. Σε αυτήν την Πολι­τεία, που συνο­ρεύ­ει με την Ιντιά­να, απα­γο­ρεύ­ε­ται η άμβλω­ση έπει­τα από την έκτη εβδο­μά­δα της κύη­σης. Η 10χρονη, που βιά­στη­κε τον Μάιο από έναν άνδρα ο οποί­ος συνε­λή­φθη την Τρί­τη, είχε ξεπε­ρά­σει την 6η εβδο­μά­δα και για αυτό πήγε στην Ιντιά­να, όπου οι αμβλώ­σεις παρα­μέ­νουν νόμι­μες μέχρι και την 21η εβδο­μά­δα της κύησης.

Ωστό­σο, οι Ρεπου­μπλι­κα­νοί που έχουν την πλειο­ψη­φία στην Ιντιά­να, εξε­τά­ζουν με τη σει­ρά τους το ενδε­χό­με­νο να απα­γο­ρεύ­σουν πλή­ρως αυτήν την ιατρι­κή πράξη.

Εν ανα­μο­νή, ο γενι­κός εισαγ­γε­λέ­ας εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση στη Δρ Μπέρ­ναρντ, κατη­γο­ρώ­ντας την ότι δεν ενη­μέ­ρω­σε τις αρχές για την περί­πτω­ση της μικρής, όπως ήταν υπο­χρε­ω­μέ­νη να κάνει βάσει του νόμου περί παι­δε­ρα­στί­ας. «Έχου­με αυτήν την ακτι­βί­στρια υπέρ των αμβλώ­σε­ων, που παρι­στά­νει τη για­τρό και είναι γνω­στό ότι δεν υπο­βά­λει τις καταγ­γε­λί­ες που απαι­τού­νται», είπε ο Τοντ Ροκί­τα στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Fox News. «Επο­μέ­νως, συλ­λέ­γου­με πλη­ρο­φο­ρί­ες, απο­δεί­ξεις, και θα αγω­νι­στού­με μέχρι τέλους», συνέ­χι­σε, απει­λώ­ντας να ανα­κα­λέ­σει την επαγ­γελ­μα­τι­κή άδεια της για­τρού εφό­σον δια­πι­στω­θεί ότι «δεν μας είχε ενημερώσει».

Μέχρι την Τρί­τη, οπό­τε συνε­λή­φθη ένας ύπο­πτος, ο συντη­ρη­τι­κός Τύπος και πολ­λοί αξιω­μα­τού­χοι του Οχάιο αμφι­σβη­τού­σαν αυτήν την ιστο­ρία, θεω­ρώ­ντας ότι δεν ήταν αλή­θεια. Τώρα, υπο­στη­ρί­ζουν ότι όσοι υπε­ρα­σπί­ζο­νται το δικαί­ω­μα στην άμβλω­ση «χρη­σι­μο­ποιούν» το κορί­τσι για να προ­ω­θή­σουν την ατζέ­ντα τους.

Κάποιοι κατα­λό­γι­σαν ευθύ­νες στη μετα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή του προ­έ­δρου Μπάι­ντεν, επει­δή ο συλ­λη­φθείς είναι «παρά­τυ­πος μετα­νά­στης από τη Γουα­τε­μά­λα». «Αυτή η φρι­κτή κατά­στα­ση προ­κλή­θη­κε από τους μαρ­ξι­στές, τους σοσια­λι­στές και εκεί­νους στον Λευ­κό Οίκο που τάσ­σο­νται υπέρ των άναρ­χων συνό­ρων», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο γενι­κός εισαγ­γε­λέ­ας της Ιντιάνα.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο