Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ, 2.569 θάνατοι σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ σημειώ­θη­κε ξανά χθες Τετάρ­τη νέο θλι­βε­ρό ρεκόρ, με σχε­δόν 2.600 επι­πλέ­ον θανά­τους εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού σε 24 ώρες, τον βαρύ­τε­ρο ημε­ρή­σιο απο­λο­γι­σμό μέχρι σήμε­ρα στη χώρα και στον πλα­νή­τη, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Άλλοι 2.569 ασθε­νείς υπέ­κυ­ψαν στην ασθέ­νεια COVID-19 ως τις 20:30 χθες (τοπι­κή ώρα· 03:30 σήμε­ρα Πέμ­πτη ώρα Ελλά­δας) από την ίδια ώρα της προη­γου­μέ­νης, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του Τζονς Χόπ­κινς, τα οποία ανα­νε­ώ­νο­νται συνεχώς.

Ο συνο­λι­κός επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός των θυμά­των της παν­δη­μί­ας έφθα­σε έτσι τους 28.326 νεκρούς στην αμε­ρι­κα­νι­κή επικράτεια.

Το προη­γού­με­νο ρεκόρ θανά­των μέσα σε μια ημέ­ρα (2.228) είχε κατα­γρα­φεί μόλις την προηγουμένη.

Οι ΗΠΑ εξάλ­λου μετρούν από τα τέλη του Μαρ­τί­ου τον υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2, που πλέ­ον ανέρ­χο­νται σε 637.000. Έχουν γίνει περί­που 3,2 εκα­τομ­μύ­ρια δια­γνω­στι­κά τεστ στη χώρα.

«Η μάχη συνε­χί­ζε­ται, όμως τα δεδο­μέ­να δεί­χνουν ότι απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, περά­σα­με την κορυ­φή των νέων κρου­σμά­των» μόλυν­σης, δήλω­σε μολα­ταύ­τα ο αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ κατά τη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης Τύπου που παρα­χω­ρεί καθη­με­ρι­νά για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, υπο­σχό­με­νος να παρου­σιά­σει σήμε­ρα Πέμ­πτη το σχέ­διο της κυβέρ­νη­σής του για την στα­δια­κή άρση των μέτρων περιο­ρι­σμού και για αυτήν που απο­κα­λεί «επα­νεκ­κί­νη­ση» της αμε­ρι­κα­νι­κής οικονομίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο