Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Ουκρανία: Ισχυρίζονται ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για «πλήρη εισβολή» και πόλεμο

Η Ρωσία «βάζει τις τελευ­ταί­ες πινε­λιές» για μια «πλή­ρη εισβο­λή», δήλω­σε την Τετάρ­τη ο Αμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Άντο­νι Μπλίν­κεν προ­σθέ­το­ντας ότι οι ΗΠΑ «έχουν δια­πι­στώ­σει με σιγου­ριά την παρου­σία ρωσι­κών δυνά­με­ων εντός της Ουκρανίας».

Ο Μπλίν­κεν δεν έδω­σε περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για αυτές τις δυνά­μεις. Σε συνέ­ντευ­ξή του στο ABC News, ο Μπλίν­κεν είπε ότι δεν μπο­ρού­σε να δώσει «συγκε­κρι­μέ­νους αριθ­μούς», αλλά «όλα όσα έχου­με δει τις τελευ­ταί­ες 24 έως 48 ώρες δεί­χνουν ότι η Ρωσία βάζει τις τελευ­ταί­ες πινε­λιές για να έχει τις δυνά­μεις της στη θέση τους σε όλα τα σύνο­ρα της Ουκρα­νί­ας, προς τα βόρεια, προς τα ανα­το­λι­κά, προς τα νότια, για να είναι έτοι­μη για μια πλή­ρη εισβολή».

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Ουκρα­νί­ας Ντμί­τρο Κου­λέ­μπα ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι ζήτη­σε να συγκλη­θεί κατε­πει­γό­ντως το Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του Οργα­νι­σμού Ηνω­μέ­νων Εθνών, μετά την έκκλη­ση από μέρους των φιλο­ρώ­σων ηγε­τών της επο­νο­μα­ζό­με­νης «Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας» του Ντον­μπάς προς τη Ρωσία να τους παρά­σχει στρα­τιω­τι­κή βοήθεια.

«Η Ουκρα­νία ζήτη­σε να συγκλη­θεί κατε­πεί­γου­σα συνε­δρί­α­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ λόγω του αιτή­μα­τος των ρωσι­κών κατο­χι­κών κυβερ­νή­σε­ων στο Ντο­νέ­τσκ και στο Λου­γκάνσκ προς τη Ρωσία να τους παρά­σχει στρα­τιω­τι­κή βοή­θεια, που απο­τε­λεί περαι­τέ­ρω κλι­μά­κω­ση» της κρί­σης, ανέ­φε­ρε ο ουκρα­νός ΥΠΕΞ μέσω Twitter.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι ηγέ­τες των δύο αυτο­α­να­κη­ρυγ­μέ­νων «Λαϊ­κών Δημο­κρα­τιών» του Ντον­μπάς, ζήτη­σαν, με επί­ση­μο αίτη­μά τους προς τον Ρώσο πρό­ε­δρο, Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, τη βοή­θεια της Ρωσί­ας προ­κει­μέ­νου να απο­κρού­σουν την ουκρα­νι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα, όπως μετα­δί­δει το ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό πρα­κτο­ρείο Interfax επι­κα­λού­με­νο τον εκπρό­σω­πο του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ζητούν από τον Πού­τιν «να βοη­θή­σει στην από­κρου­ση της επι­θε­τι­κό­τη­τας από τις Ένο­πλες Δυνά­μεις της Ουκρα­νί­ας προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθούν θύμα­τα αμά­χων και να απο­τρα­πεί μια ανθρω­πι­στι­κή κατα­στρο­φή» στο Ντονμπάς.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από BBC, CNN World.

ΚΚΕ: Κανέ­να ελλη­νι­κό στρα­τιω­τι­κό σώμα στην Ουκρα­νία! Εδώ και τώρα να κλεί­σουν οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο