Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό

Ο Ρεπου­μπλι­κά­νος πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ ενη­μέ­ρω­σε μέσω Twitter ότι τα τεστ στα οποία υπο­βλή­θη­καν ο ίδιος και η σύζυ­γός του Μελά­νια έδει­ξαν ότι έχουν προ­σβλη­θεί από τον κορονοϊό.

«Θα αρχί­σου­με τη δια­δι­κα­σία απο­μό­νω­σης και ανάρ­ρω­σης αμέ­σως», πρό­σθε­σε, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει τη διάρ­κεια της καρα­ντί­νας στην οποία θα τεθούν.

Νωρί­τε­ρα ο Ρεπου­μπλι­κά­νος πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ γνω­στο­ποί­η­σε μέσω Twitter ότι τίθε­ται «σε καρα­ντί­να», όπως και η σύζυ­γός του Μελά­νια, το βρά­δυ της Πέμ­πτης (τα ξημε­ρώ­μα­τα σήμε­ρα Παρα­σκευή ώρα Ελλά­δας), λίγες ώρες αφό­του έγι­νε γνω­στό ότι στε­νή συνερ­γά­τι­δά του έχει προ­σβλη­θεί από τον κορονοϊό.

«Η πρώ­τη κυρία και εγώ ανα­μέ­νου­με τα απο­τε­λέ­σμα­τα των τεστ στα οποία υπο­βλη­θή­κα­με», ανέ­φε­ρε ο ένοι­κος του Λευ­κού Οίκου μέσω Twitter. «Στο μετα­ξύ, θα αρχί­σου­με τη δια­δι­κα­σία της καρα­ντί­νας μας!», πρό­σθε­σε, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει τι συνε­πά­γε­ται αυτό, δηλα­δή πόσες ημέ­ρες θα διαρ­κέ­σει η απο­μό­νω­ση, ή το πού θα βρίσκεται.

Λίγο νωρί­τε­ρα, ο Τραμπ δήλω­νε σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Fox News ότι δεν ήταν «σίγου­ρος» αν θα χρεια­ζό­ταν να τεθεί σε καραντίνα.

Η Χόουπ Χιξ, μέλος του στε­νού κύκλου των συνερ­γα­τών του Τραμπ, «δια­γνώ­στη­κε θετι­κή, μόλις το έμα­θα», είπε ο πρό­ε­δρος. «Αν θα μπού­με σε καρα­ντί­να ή αν μολυν­θή­κα­με δεν το ξέρω», πρό­σθε­σε, ανα­φε­ρό­με­νος στον εαυ­τό του και στη σύζυ­γό του.

«Θα έχω τα απο­τε­λέ­σμα­τα» των τεστ «από­ψε ή αύριο το πρωί, αλλά ξέρε­τε, περ­νάω πολύ χρό­νο με τη Χόουπ, όπως και με την πρώ­τη κυρία», ανέ­φε­ρε ακόμη.

Η Χιξ, 31 ετών, επέ­βαι­νε στο προ­ε­δρι­κό αερο­σκά­φος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρί­τη στο Κλί­βλαντ, στην πολι­τεία Οχάιο, για να συμ­με­τά­σχει στο πρώ­το ντι­μπέιτ με τον υπο­ψή­φιο των Δημο­κρα­τι­κών για την προ­ε­δρία Τζο Μπάιντεν.

Συντα­ξί­δε­ψε επί­σης με τον αρχη­γό του κρά­τους προ­χθές Τετάρ­τη στη Μινε­σό­τα, όπου ο Τραμπ έκα­νε την κεντρι­κή ομι­λία σε προ­ε­κλο­γι­κή εκδήλωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο