Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 οι νεκροί — Υπέκυψε βρέφος που είχε μολυνθεί — #Covid-19

Ο αριθ­μός των νεκρών που έχει προ­κα­λέ­σει η παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού στις ΗΠΑ ξεπέ­ρα­σε τους 2.000 χθες Σάβ­βα­το, ενώ ο αριθ­μός των κρου­σμά­των μόλυν­σης παρου­σί­α­σε αλμα­τώ­δη αύξη­ση στα 120.000 και πλέ­ον, σύμ­φω­να με δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδο­μά­δα η χώρα που κατα­γρά­φει τα περισ­σό­τε­ρα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης στον πλα­νή­τη (121.117). Ο αριθ­μός των νεκρών (2.010) έχει διπλα­σια­στεί από την Τετάρ­τη, όταν έσπα­σε το φράγ­μα των 1.000.

Βρέφος που είχε μολυνθεί υπέκυψε

Μωρό ηλι­κί­ας μικρό­τε­ρης του ενός έτους πέθα­νε στις ΗΠΑ εξαι­τί­ας της COVID-19, της ασθέ­νειας που προ­κα­λεί ο κορο­νο­ϊ­ός, ανα­κοί­νω­σαν χθες Σάβ­βα­το οι αρχές της πολι­τεί­ας Ιλινόι.

Η ασθέ­νεια φέρε­ται ως τώρα να μην εκδη­λώ­νε­ται σε βαριά μορ­φή στα παι­διά και τα πολύ νεα­ρά θύμα­τά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.

«Έχω πολύ λυπη­ρές πλη­ρο­φο­ρί­ες να ανα­κοι­νώ­σω. Ανά­με­σα στους θανά­τους των τελευ­ταί­ων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημο­σί­ου υπαλ­λή­λου της πολι­τεί­ας (…) κι ενός πολύ μικρού παι­διού», είπε κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ («Τζέι Μπι») Πρί­τσκερ, ο κυβερ­νή­της του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκο­λο είναι να χωνέ­ψου­με αυτή την είδη­ση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παι­δί», πρόσθεσε.

Το πολι­τεια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας του Ιλι­νόι διευ­κρί­νι­σε αργό­τε­ρα πως το παι­δί ήταν μικρό­τε­ρο από ενός έτους, χωρίς να εξη­γή­σει αν είχε υπο­κεί­με­νες παθήσεις.

Ανακαλεί τα περί επιβολής «καραντίνας» στη Νέα Υόρκη ο Ντ. Τραμπ

Ο αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ γνω­στο­ποί­η­σε ότι εντέ­λει δεν εξε­τά­ζε­ται το σενά­ριο να τεθούν σε καρα­ντί­να οι πολι­τεί­ες της Νέας Υόρ­κης, του Νιού Τζέρ­σι και του Κονέ­τι­κατ, μερι­κές ώρες αφού ανα­φέρ­θη­κε στο ενδε­χό­με­νο αυτό χθες Σάβ­βα­το, στο πλαί­σιο των μέτρων που λαμ­βά­νει η κυβέρ­νη­σή του για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.

Ο αρχη­γός του κρά­τους ανέ­φε­ρε πως αντ’ αυτού ζήτη­σε από τα Κέντρα Ελέγ­χου και Πρό­λη­ψης Ασθε­νειών (CDC) να προ­χω­ρή­σουν στην έκδο­ση μιας «σθε­να­ρής» ταξι­διω­τι­κής οδη­γί­ας που θα απο­θαρ­ρύ­νει τους Αμε­ρι­κα­νούς να μετα­κι­νού­νται προς ή από αυτές τις τρεις πολι­τεί­ες, χωρίς πάντως να επι­βλη­θεί το κλεί­σι­μο των συνό­ρων τους.

«Δεν θα απαι­τη­θεί καρα­ντί­να», δια­βε­βαί­ω­σε ο Τραμπ μέσω Twitter, προ­σθέ­το­ντας πως οι «πλή­ρεις λεπτο­μέ­ρειες» θα δημο­σιο­ποι­η­θούν από τα CDC «από­ψε».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο