Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Πέθανε η δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Γουόλτερς

Η Μπάρ­μπα­ρα Γουόλ­τερς, από τις πιο προ­βε­βλη­μέ­νες γυναί­κες στην αμε­ρι­κα­νι­κή τηλε­ό­ρα­ση, πέθα­νε στα 93 της χρό­νια, μετέ­δω­σε το ABC News, για το οποίο εργά­στη­κε κυρί­ως, χθες Παρασκευή.

Ήταν η πρώ­τη δημο­σιο­γρά­φος που ανέ­λα­βε ποτέ την παρου­σί­α­ση βρα­δι­νού τηλε­ο­πτι­κού δελ­τί­ου ειδή­σε­ων και εξα­σφά­λι­σε ιστο­ρι­κές συνε­ντεύ­ξεις από ηγέ­τες και δια­ση­μό­τη­τες σε διε­θνές επί­πε­δο για την τηλε­ό­ρα­ση των ΗΠΑ κατά τη διάρ­κεια της καριέ­ρας της, από το 1951 ωσό­του απο­σύρ­θη­κε από τα τηλε­ο­πτι­κά πλα­τό το 2015.

Τις πέντε δεκα­ε­τί­ες της καριέ­ρας της, η Μπάρ­μπα­ρα Γουόλ­τερς πήρε συνε­ντεύ­ξεις από κάθε πρό­ε­δρο και πρώ­τη κυρία των ΗΠΑ μετά τους Ρίτσαρντ και Πατ Νίξον, από τον Φιντέλ Κάστρο, την άλλο­τε πρω­θυ­πουρ­γό της Βρε­τα­νί­ας Μάρ­γκα­ρετ Θάτσερ, τον ηγέ­τη της Λιβύ­ης Μουά­μαρ Καντά­φι, τον Σαντάμ Χου­σέιν, τον πρώ­ην πρό­ε­δρο της Αιγύ­πτου Ανουάρ Σαντάτ, διά­ση­μους καλ­λι­τέ­χνες και άλλες προσωπικότητες.

Κέρ­δι­σε 12 βρα­βεία Emmy, τα 11 από αυτά όσο εργα­ζό­ταν για το ABC News, υπεν­θύ­μι­σε το δίκτυο,

Η Γουόλ­τερς άρχι­σε τη δημο­σιο­γρα­φι­κή καριέ­ρα της στην εκπο­μπή The Today Show του NBC News τα χρό­νια του 1960, ως κει­με­νο­γρά­φος και παρα­γω­γός. Έγρα­ψε ιστο­ρία όταν έγι­νε η συμπα­ρου­σιά­στρια του βρα­δι­νού δελ­τί­ου ειδή­σε­ων του δικτύ­ου, μαζί με τον Χάρι Ρίζονερ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο