Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Πέθανε η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ λίγο πριν κλείσει τα 100

Η ηθο­ποιός Μπέ­τι Γουάιτ, που κατέ­γρα­ψε μια καριέ­ρα άνω των 80 ετών κερ­δί­ζο­ντας πολυά­ριθ­μα βρα­βεία για τους τηλε­ο­πτι­κούς ρόλους της, πέθα­νε από­ψε, τρεις εβδο­μά­δες προ­τού να συμπλη­ρώ­σει τα 100 χρό­νια της.

Ο ατζέ­ντης και στε­νός φίλος της, Τζεφ Γουί­τζας, είπε στο περιο­δι­κό People: «Μολο­νό­τι η Μπέ­τι θα γινό­ταν σύντο­μα 100, νόμι­ζα ότι θα ζού­σε για πάντα».

Σε μια βιο­μη­χα­νία της ψυχα­γω­γί­ας που δοξά­ζει τα νιά­τα και μια ηθο­ποιός άνω των 40 ετών βλέ­πει την καριέ­ρα της να τρε­μο­σβή­νει, η Γουάιτ ήταν ένα παρά­δο­ξο φαι­νό­με­νο: σταρ στα 60 της και είδω­λο της ποπ κουλ­τού­ρας στα 80 και τα 90. Στα 92 της πρω­τα­γω­νι­στού­σε ακό­μη σε μια τηλε­ο­πτι­κή σει­ρά, το Hot in Cleveland, μέχρι που ματαιώ­θη­κε η προ­βο­λή της στα τέλη του 2014. Είχε κερ­δί­σει βρα­βεία Έμμι για τη συμ­με­το­χή της στις σει­ρές «Τα χρυ­σά κορί­τσια» και The Mary Tyler Moore Show.

Γνώ­ρι­σε τερά­στια επι­τυ­χία παί­ζο­ντας στο The Mary Tyler Moore Show τον ρόλο της ύπου­λης, λάγνας Σου Αν Νίβενς, το μότο της οποί­ας ήταν ότι «μια γυναί­κα που κάνει καλή δου­λειά στην κου­ζί­να σίγου­ρα θα καρ­πω­θεί τα οφέ­λη σε άλλα σημεία του σπι­τιού». Κέρ­δι­σε δύο Έμμι καλύ­τε­ρου δεύ­τε­ρου ρόλου για την ερμη­νεία της, το 1975 και το 1976 και άλλο ένα το 1986 για τη σει­ρά «Τα χρυ­σά κορίτσια».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο