Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 3.000 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η παν­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού έχει πλέ­ον στοι­χί­σει τη ζωή σε 49.759 ανθρώ­πους στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες της Αμε­ρι­κής, καθώς το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο κατα­γρά­φη­κε ένας από τους βαρύ­τε­ρους απο­λο­γι­σμούς θυμά­των μέσα σε μια μέρα, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να που συγκέ­ντρω­σε ως το βρά­δυ της Πέμ­πτης (τοπι­κή ώρα) το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Ως χθες Πέμ­πτη στις 20:30 (τοπι­κή ώρα· 03:30 σήμε­ρα ώρα Ελλά­δας) από προ­χθές Τετάρ­τη την ίδια ώρα, κατα­γρά­φη­καν 3.176 θάνα­τοι στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρη­νεί μακράν τα περισ­σό­τε­ρα θύμα­τα της παν­δη­μί­ας. Το ίδιο διά­στη­μα, κατα­γρά­φη­καν 26.971 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον κορο­νο­ϊό, με το σύνο­λό τους να αυξά­νε­ται σε 866.646, σύμ­φω­να με την κατα­μέ­τρη­ση της σχο­λής ιατρι­κής της Βαλτιμόρης.

Παρό­τι έχουν γίνει σχε­δόν 4,7 εκατ. εξε­τά­σεις στη χώρα, ο αριθ­μός τους δεν θεω­ρεί­ται επαρ­κής, καθώς εκφρά­ζο­νται φόβοι πως ο πραγ­μα­τι­κός αριθ­μός των ανθρώ­πων που έχουν προ­σβλη­θεί από τον SARS-CoV‑2 είναι πιθα­νό­τα­τα πολύ μεγαλύτερος.

Στα τέλη της περα­σμέ­νης εβδο­μά­δας, στις ΗΠΑ είχαν κατα­γρα­φεί δύο πολύ βαρείς ημε­ρή­σιοι απο­λο­γι­σμοί (πάνω από 3.800 και πάνω από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό οφει­λό­ταν εν μέρει στο ότι προ­στέ­θη­καν στα θύμα­τα εκα­το­ντά­δες θάνα­τοι που «πιθα­νόν συν­δέ­ο­νταν» με την COVID-19, αλλά δεν είχαν συμπε­ρι­λη­φθεί στα επί­ση­μα δεδο­μέ­να ως τότε.

Εξαι­ρου­μέ­νων αυτών των δύο, ο απο­λο­γι­σμός της Πέμ­πτης είναι ο χει­ρό­τε­ρος που έχει κατα­γρα­φεί σε οποια­δή­πο­τε χώρα από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, που έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε σχε­δόν 190.000 ανθρώ­πους παγκοσμίως.

Ωστό­σο παρά τα τρο­μα­κτι­κά αυτά δεδο­μέ­να, αρκε­τές πολι­τεί­ες, όπως το Τέξας, το Βερ­μόντ και η Τζόρ­τζια, απο­φά­σι­σαν να μπουν στον δρό­μο της άρσης των μέτρων περιο­ρι­σμού της ελευ­θε­ρί­ας κίνη­σης, επι­τρέ­πο­ντας σε ορι­σμέ­νους τομείς οικο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας να ξαναρ­χί­σουν να λειτουργούν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο