Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες — Πολλά θύματα

Η αστυ­νο­μία έσπευ­σε χθες Σάβ­βα­το βρά­δυ (τοπι­κή ώρα) σε περι­στα­τι­κό με πυρο­βο­λι­σμούς στο Μόντε­ρεϊ Παρκ στην Καλι­φόρ­νια, ανέ­φε­ρε η εφη­με­ρί­δα LA Times στον ιστό­το­πό της.

Το περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε χθες βρά­δυ μετά τις 22:00 (τοπι­κή ώρα, 08:00 σήμε­ρα το πρωί ώρα Ελλά­δας) σε περιο­χή όπου πραγ­μα­το­ποιού­νταν εορ­τα­στι­κές εκδη­λώ­σεις για το κινε­ζι­κό Νέο Έτος στο Μόντε­ρεϊ Παρκ, στην κομη­τεία του Λος Άντζελες.

Προς το παρόν δεν είναι γνω­στές πολ­λές πλη­ρο­φο­ρί­ες για το περι­στα­τι­κό. Εννέα άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν από πυρά στο Μοντε­ρέι Παρκ στην Καλι­φόρ­νια, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Associated Press.

Δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι είχαν συγκε­ντρω­θεί στην περιο­χή νωρί­τε­ρα χθες για να παρα­στούν στην έναρ­ξη των διή­με­ρων εορ­τα­σμών για το κινε­ζι­κό Νέο Έτος. Κάτοι­κος της περιο­χής δήλω­σε ότι πιστεύ­ει πως οι πυρο­βο­λι­σμοί ξεκί­νη­σαν μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Βίντεο που αναρ­τή­θη­καν σε μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης δεί­χνουν την αστυ­νο­μία και την πυρο­σβε­στι­κή να έχουν σπεύ­σει στην περιο­χή και να παρέ­χουν τις πρώ­τες βοή­θειας στα θύματα.

Τραυ­μα­τί­ες έχουν δια­κο­μι­στεί σε διά­φο­ρα νοσο­κο­μεία της περιο­χής, ενώ δεν είναι ξεκά­θα­ρο αν έχει συλ­λη­φθεί ο δράστης.

Το Μόντε­ρεϊ Παρκ βρί­σκε­ται περί­που 11 χιλιό­με­τρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο