Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ προς Σερβία: Μην τυχόν αγοράσετε ρώσικα όπλα 

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Ο Matthew Palmer, απε­σταλ­μέ­νος των ΗΠΑ στα Βαλ­κά­νια, από τα Σκό­πια που βρέ­θη­κε, εκφρά­ζει στην τοπι­κή τηλε­ό­ρα­ση την ανη­συ­χία του για το γεγο­νός ότι βρέ­θη­καν Ρωσι­κά όπλα στην Σερ­βία και για την πιθα­νό­τη­τα να αγο­ρα­στούν από την Σερ­βι­κή κυβέρνηση. 

Πρό­κει­ται για τα S‑400, τα οπλι­κά συστή­μα­τα εξου­δε­τέ­ρω­σης εχθρι­κών πυραύ­λων που για πρώ­τη φορά βγή­καν από τα σύνο­ρα της Ρωσί­ας όπως ανα­κοί­νω­σε το Υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσίας.

 Συμ­με­τεί­χαν στις 25 Οκτώ­βρη στην κοι­νή στρα­τιω­τι­κή  άσκη­ση Σερ­βί­ας — Ρωσί­ας με το όνο­μα “Σλά­βι­κη Ασπίδα”.

Είναι τα ίδια συστή­μα­τα που αγο­ρά­ζει και η Τουρ­κία κάτω από τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

 Έχουν ήδη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί με επι­τυ­χία στην Συρία, όπως έχει δημο­σιευ­θεί,  για εξου­δε­τέ­ρω­ση πυραύ­λων που εξα­πο­λύ­ο­νται ιδιαί­τε­ρα από το Ισραήλ. 

20191106 214727

Το ίδιο συνέ­βη και στην περί­πτω­ση της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενα­ντί­ον της Συρί­ας με το πρό­σχη­μα της χρή­σης χημι­κών όπλων από τις Συρια­κές δυνά­μεις πράγ­μα που δεν απο­δεί­χθη­κε ποτέ. 

- Ελπί­ζω οι Σέρ­βοι συνέ­ται­ροι μας να δεί­ξουν προ­σο­χή και περί­σκε­ψη για τέτοιου είδους αγο­ρές, δηλώ­νει ο Αμε­ρι­κά­νος αξιωματούχος. 

-Έχου­με ισχυ­ρούς δεσμούς με την Σερ­βία. Είμα­στε ο πιο ισχυ­ρός στρα­τιω­τι­κός συνέ­ται­ρος τους, συμπληρώνει. 

Ο πρό­ε­δρος της Σερ­βί­ας με την σει­ρά του καθη­συ­χά­ζει τους Αμε­ρι­κά­νους δηλώνοντας:

20191106 214656

-Φυσι­κά θα είμα­στε προ­σε­κτι­κοί. Δεν θέλω η Σερ­βία να γίνει στό­χος επι­βο­λής μέτρων από την μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη στον κόσμο, ανε­ξάρ­τη­τα αν αυτό θα ήταν αδι­καιο­λό­γη­το και άδικο.

Η Σερ­βία έχει περι­κυ­κλω­θεί από το ΝΑΤΟ αφού  Σλο­βε­νία, Κρο­α­τία, Μαυ­ρο­βού­νιο και Αλβα­νία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και η Β.Μακεδονία με την κατά­πτυ­στη συμ­φω­νία των Πρε­σπών που προ­ώ­θη­σε και υπέ­γρα­ψε ο ΣΥΡΙΖΑ για λογα­ρια­σμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι στον δρό­μο για την ένταξη. 

Η Ρωσία επι­κα­λεί­ται τους ιστο­ρι­κούς δεσμούς των δύο χωρών βλέ­πο­ντας παράλ­λη­λα τα Βαλ­κά­νια να “κατα­λαμ­βά­νο­νται” από το ΝΑΤΟ με  όποιες επι­πτώ­σεις έχει αυτό για την δική της πολι­τι­κή εξά­πλω­σης και επηρεασμού.

Οι μόνοι που δεν ανη­συ­χούν για αυτό το απί­στευ­το κου­βά­ρι συμ­φε­ρό­ντων στην περιο­χή μας είναι οι αστι­κές δυνά­μεις της χώρας μας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρω­τί­στως, που παί­ζουν ενερ­γό ρόλο στον εγκλω­βι­σμό του λαού μας στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά παιχνίδια.

 Αντί­θε­τα καθη­συ­χά­ζουν καθη­με­ρι­νά τον λαό επι­κα­λού­με­νοι την σιγου­ριά και την στα­θε­ρό­τη­τα που προ­σφέ­ρει το ναρ­κο­πέ­διο της πιο φονι­κής μηχα­νής της Ιστορίας.

Της μηχα­νής του ΝΑΤΟ. 

Είναι στα χέρια του λαού μας να απε­γκλω­βι­στεί από αυτή την μηχα­νή συμ­φε­ρό­ντων για­τί το έχει ανάγκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο