Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Του­λά­χι­στον 52.898 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2 κατα­γρά­φη­καν στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες τις προη­γού­με­νες 24 ώρες, ένας αριθ­μός ρεκόρ από την αρχή της παν­δη­μί­ας, ανα­κοί­νω­σε στις 20:30 χθες τοπι­κή ώρα (03:30 σήμε­ρα ώρα Ελλά­δας) το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Αυτές οι νέες μολύν­σεις ανε­βά­ζουν τον συνο­λι­κό αριθ­μό κρου­σμά­των στην επι­κρά­τεια των ΗΠΑ σε σχε­δόν 2,7 εκα­τομ­μύ­ρια, κατά τα στοι­χεία της ιατρι­κής σχο­λής της Βαλτιμόρης.

Ο αριθ­μός των νέων θανά­των μέσα σε ένα εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο ανήλ­θε σε 706. Συνο­λι­κά 128.028 άνθρω­ποι έχουν χάσει τη ζωή εξαι­τί­ας της Covid-19.

Ο αριθ­μός των τελευ­ταί­ων εντο­πι­σμέ­νων κρου­σμά­των στη χώρα είναι υψη­λό­τε­ρος από οποια­δή­πο­τε άλλη στιγ­μή μετά την εμφά­νι­ση του SARS-CoV‑2, ενώ αυξά­νε­ται και ο αριθ­μός των νοση­λευο­μέ­νων σε πολ­λές περιο­χές όπως το Χιού­στον (Τέξας) και το Φοί­νιξ (Αρι­ζό­να).

Χθες Τετάρ­τη, το Τέξας έσπα­σε το ρεκόρ νέων κρου­σμά­των σε 24 ώρες, κατα­γρά­φο­ντας 8.076 νέες μολύν­σεις Covid-19, σχε­δόν 1.000 περισ­σό­τε­ρες από την προη­γού­με­νη ημέρα.

Εξαι­τί­ας αυτής της έξαρ­σης μετά­δο­σης της νόσου, ορι­σμέ­νες πολι­τεί­ες ανα­γκά­ζο­νται να ανα­στεί­λουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο