Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο με συναντήσεις αεροσκαφών με «UFO» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αμε­ρι­κα­νι­κό Πεντά­γω­νο δημο­σιο­ποί­η­σε επί­ση­μα τρία βίντεο, που ελή­φθη­σαν από κυβερ­νή­τες αερο­σκα­φών του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού των ΗΠΑ και στα οποία παρου­σιά­ζο­νται συνα­ντή­σεις εν πτή­σει με αντι­κεί­με­να που μοιά­ζουν να είναι Άγνω­στης Ταυ­τό­τη­τας Ιπτά­με­να Αντι­κεί­με­να (UFO).

Από αυτά τα τρία βίντεο, όλα ασπρό­μαυ­ρα, το ένα χρο­νο­λο­γεί­ται από τον Νοέμ­βριο του 2004 και τα άλλα δύο από τον Ιανουά­ριο του 2015. Οι εικό­νες αυτές ήδη κυκλο­φο­ρού­σαν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, καθώς είχαν δοθεί στην δημο­σιό­τη­τα από τους New York Times.

Το Υπουρ­γείο Άμυ­νας των ΗΠΑ σε χθε­σι­νή του ανα­κοί­νω­ση ανέ­φε­ρε πως απο­φά­σι­σε να τα δώσει επι­σή­μως στη δημο­σιό­τη­τα «έτσι ώστε να απο­τρέ­ψει όποια παρα­νό­η­ση μπο­ρεί να δημιουρ­γη­θεί στην κοι­νή γνώ­μη σχε­τι­κά με την αλή­θεια ή μη των εικό­νων που ήδη έχουν δια­δο­θεί ή για το αν υπάρ­χουν ή όχι και άλλες».

«Το ενα­έ­ριο φαι­νό­με­νο που παρα­τη­ρεί­ται στα βίντεο χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ‘άγνω­στης ταυ­τό­τη­τας’ », προ­σθέ­τει το Πεντάγωνο.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, είναι ορα­τό ένα επί­μη­κες αντι­κεί­με­νο να κινεί­ται ταχύ­τα­τα και, λίγα δευ­τε­ρό­λε­πτα μετά τον εντο­πι­σμό του από έναν από τους αισθη­τή­ρες στο αερο­σκά­φος του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού των ΗΠΑ, να εξα­φα­νί­ζε­ται προς τα αρι­στε­ρά επι­τα­χύ­νο­ντας ακαριαία.

Σε ένα από τα άλλα βίντεο, είναι ορα­τό ένα αντι­κεί­με­νο πάνω από τα σύν­νε­φα, για το οποίο ο κυβερ­νή­της του αερο­σκά­φους ανα­ρω­τιέ­ται αν είναι μη επαν­δρω­μέ­νο αερο­σκά­φος ( drone).

«Υπάρ­χει ένα ολό­κλη­ρο σμή­νος από αυτά (…) Πω πω, όλα πηγαί­νουν κόντρα στον άνε­μο! Έναν δυτι­κό άνε­μο 120 κόμ­βων!», ακού­γε­ται να λέει ο συγκυ­βερ­νή­της του.

«Κοί­τα αυτό το πράγ­μα!», συνε­χί­ζει ο συνο­μι­λη­τής του όταν το ορα­τό αυτό αντι­κεί­με­νο αρχί­ζει να περιστρέφεται.

Ο από­στρα­τος σήμε­ρα πιλό­τος του Ναυ­τι­κού Ντέι­βιντ Φρέι­βορ, ο οποί­ος είχε συνα­ντή­σει ένα απ’ αυτά τα “UFO” το 2004, μιλώ­ντας στον αμε­ρι­κα­νι­κό τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό CNN το 2017 είχε δηλώ­σει πως το αντι­κεί­με­νο αυτό κινού­νταν ακα­νό­νι­στα: «Καθώς το πλη­σί­α­σα (…) επι­τά­χυ­νε ακα­ριαία προς τα νότια κι εξα­φα­νί­στη­κε σε λιγό­τε­ρο από δύο δευ­τε­ρό­λε­πτα», ενώ ήταν «σαν μια μπά­λα του πινγκ πονγκ που ανα­πη­δού­σε στον τοί­χο», είχε δηλώ­σει τότε.

Από την πλευ­ρά του, ο Χάρι Ριντ, πρώ­ην γερου­σια­στής της Νεβά­δας, όπου βρί­σκο­νται οι άκρως μυστι­κές εγκα­τα­στά­σεις της Ζώνης 51 της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας , δηλώ­νει σε ένα tweet του πως αισθά­νε­ται «χαρού­με­νος που το Πεντά­γω­νο τελι­κά δημο­σιεύ­ει αυτές τις εικόνες».

Εξέ­φρα­σε όμως τη λύπη του για το ότι το γεγο­νός «αυτό μόλις που ξύνει λίγο την επι­φά­νεια των ερευ­νών και της δια­θέ­σι­μης τεκμηρίωσης».

«Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες πρέ­πει να το κοι­τά­ξουν σοβα­ρά και επι­στη­μο­νι­κά αυτό, αλλά και όλες τις πιθα­νές επι­πτώ­σεις για την εθνι­κή ασφά­λεια. Ο αμε­ρι­κα­νι­κός λαός αξί­ζει να είναι ενη­με­ρω­μέ­νος» τόνισε.

Το Δεκέμ­βριο του 2017 το υπουρ­γείο Άμυ­νας είχε παρα­δε­χτεί πως είχε χρη­μα­το­δο­τή­σει μέχρι το 2012 (επί­ση­μη χρο­νο­λο­γία ολο­κλή­ρω­σής του) ένα μυστι­κό πρό­γραμ­μα για τη διε­ρεύ­νη­ση ανα­φο­ρών περί συνα­ντή­σε­ων με UFO, το οποίο είχε κοστί­σει εκα­τομ­μύ­ρια δολάρια .

Τα τρία βίντεο με κωδι­κούς FLIR, GOFAST και GIMBAL είναι προ­σβά­σι­μα στους χρή­στες του δια­δι­κτύ­ου στον ιστό­το­πο του Naval Air Systems Command.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο