Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Συνεχίζει να θερίζει ο κορανοϊός — Λουκέτο στο μετρό της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά στην ιστορία του

Με 2.333 επι­πλέ­ον θανά­τους εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­ναϊ­ού σε 24 ώρες, ο ημε­ρή­σιος απο­λο­γι­σμός στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανο­δι­κή τρο­χιά έπει­τα από τρεις ημέ­ρες, δεί­χνουν τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει και μετα­φορ­τώ­νει στον ειδι­κό ιστό­το­πο που έχει δημιουρ­γή­σει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Την προη­γου­μέ­νη, η χώρα που υφί­στα­ται μακράν το βαρύ­τε­ρο πλήγ­μα παγκο­σμί­ως κατέ­γρα­φε τον χαμη­λό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό του τελευ­ταί­ου μήνα, 1.015 θανά­τους, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του πανε­πι­στη­μί­ου, που ανα­νε­ώ­νο­νται συνεχώς.

Ο συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­ναϊ­ού έφθα­σε πλέ­ον τους 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Λουκέτο στο μετρό της Νέας Υόρκης

Οι πρω­τό­γνω­ρες κατα­στά­σεις επι­βά­λουν πρω­τό­γνω­ρα μέτρα και ως εκ τού­του σήμερα οι μηχα­νές του μετρό της Νέας Υόρ­κης, σιγή­σαν για πρώ­τη φορά μέσα στα τελευ­ταία 116 χρό­νια της λει­τουρ­γί­ας του.

Έτσι, με από­φα­ση, του κυβερ­νή­τη το μετρό κλεί­νει για πρώ­τη φορά στην ιστο­ρία της Νέας Υόρκης.

Το μετρό είναι το σήμα κατα­τε­θέν της πόλης, ο αιμο­δό­της που δίνει πνοή στην οικο­νο­μία και τις επι­χει­ρή­σεις της.

Χωρίς μετρό όχι μόνο η αγο­ρά αλλά ούτε η μετα­κί­νη­ση των πολι­τών δεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει, μια και η πόλη παρα­λύ­ει κυριο­λε­κτι­κά από το κυκλο­φο­ρια­κό χάος.

Ο Τραμπ διαλύει την ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ δήλω­σε χθες Τρί­τη ότι η ειδι­κή επι­χει­ρη­σια­κή ομά­δα που είχε συστή­σει στον Λευ­κό Οίκο για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του κορω­νοϊ­ού οδεύ­ει στην ολο­κλή­ρω­ση της απο­στο­λής της, καθώς η χώρα του κατ’ αυτόν εισέρ­χε­ται στη δεύ­τε­ρη φάση, την αντι­με­τώ­πι­ση του αντί­κτυ­που της κρίσης.

«Ο Μάικ Πενς και η task force έκα­ναν σπου­δαία δου­λειά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψής του σε εργο­στά­σιο όπου κατα­σκευά­ζο­νται χει­ρουρ­γι­κές μάσκες στην πολι­τεία Αρι­ζό­να. Τώρα όμως, πρό­σθε­σε, το πρό­βλη­μα προ­σλαμ­βά­νει «λίγο δια­φο­ρε­τι­κή μορ­φή»: «αυτή η μορ­φή είναι η ασφά­λεια και το άνοιγ­μα (της οικο­νο­μί­ας) και θα συστή­σου­με μάλ­λον μια δια­φο­ρε­τι­κή ομά­δα για αυτό».

Ερω­τη­θείς αν η δήλω­σή του αυτή σημαί­νει πως «απο­στο­λή εξε­τε­λέ­σθη» στον αγώ­να ενα­ντί­ον της παν­δη­μί­ας του κορω­νοϊ­ού, ο Ρεπου­μπλι­κά­νος ένοι­κος του Λευ­κού Οίκου απά­ντη­σε «όχι, καθό­λου. Το ‘απο­στο­λή εξε­τε­λέ­σθη’ το λέμε όταν έχει τελειώ­σει κάτι».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο